Dünya basını İmamoğlu'nun zaferini flaş koduyla duyurdu

Dünya basını İmamoğlu'nun zaferini flaş koduyla duyurdu

Dünyanın gözü bugün yenilenen İstanbul seçimlerindeydi... Millet İttifakı adayı İmamoğlu'nun büyük fark atması ile açıklama yapan Cumhur İttifakı adayı Yıldırım, 'Rakibimi tebrik ediyorum' dedi. Uluslararası haber ajansı Reuters, Yıldırım'ın açıklamasını flaş koduyla duyurdu. Haberde, "Türkiye'de AK Parti'nin adayı Yıldırım, rakip adayın İstanbul seçimlerinde şimdilik önde olduğunu söyledi" ifadesi kullanıldı.

Yenilenen İstanbul seçimleri sonrası ilk açıklamayı Cumhur İttifakı adayı AK Partili Binali Yıldırım yaptı. Binali Yıldırım, "Rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürüyor. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum" dedi.

Yıldırım'ın açıklamasını dünya ajansları ve medya kuruluşları ‘son dakika’ uyarısıyla paylaştı.

Reuters haber ajansı, “Türkiye’de AK Parti'nin adayı Yıldırım, rakip adayın İstanbul seçimlerinde şimdilik önde olduğunu söyledi. AK Parti'nin adayı İmamoğlu’nu kutladı ve İstanbul’a iyi bir şekilde hizmet etmesini umduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

YUNANİSTAN: İKİNCİ SEÇİMDE DE ZAFER KAZANDI

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini de gelişmeye geniş yer ayırdı. Kathimerini, “İlk sonuçlara göre İmamoğlu, yüzde 53 ile zafer kazandı” başlığını kullandı. Kathimerini, “CNN Türk ve Anadolu Ajansı’nın verilerine göre yapılan ilk seçimin ardından ikinci seçimde de zafer kazandı” dedi.

19-06/23/katimerini.jpg
Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Kathimerini 

ALMAN BASINI DA SON DAKİKA UYARISIYLA DUYURDU

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle’nin uluslararası baskısı, “Kritik belediye başkanlığı yarışını muhalefetin adayı kazandı” ifadesiyle duyurdu.

19-06/23/sondakika.jpg

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden die Welt de gelişmeyi internet sitesinden duyurdu. Die Welt, “İmamoğlu, zaferini ‘yeni bir başlangıç” olarak tanımladı” ifadesini kullandı.

ABD: ERDOĞAN'IN PARTİSİNİ YENİLGİYE UĞRATTI

ABD’nin çok okunan gazetelerinden Washington Post flaş koduyla bir son dakikası haberi şeklinde duyurdu. Washington Post, “Türkiye’de muhalefetin adayı İmamoğlu tekrarlanan seçimleri kazandı ve Erdoğan’ın partisini yenilgiye uğrattı” cümlesiyle haberi okuyucularına aktardı.

19-06/23/wp.jpg
Washington Post son dakika gelişmesi olarak duyurdu.

FRANSA: MAĞLUBİYETİ KABUL ETTİ

Fransız AFP haber ajansı, ‘son dakika’ gelişmesi olarak duyurduğu haberinde, “Erdoğan’ın adayı, İstanbul seçiminde mağlubiyeti kabul etti” ifadesini kullandı.

BBC: KRİTİK ŞEHİR İSTANBUL’U KAYBEDİYOR

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise “Türkiye’nin iktidar partisi, tekrar yapılan belediye başkanlığı seçiminin ardından kritik şehir İstanbul’u kaybediyor” yazdı. BBC, bunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “büyük bir darbe olduğu” yorumunda bulundu.

CNN: ERDOĞAN İÇİN BİR DARBE

Amerikan yayın kuruluşu CNN International da internet sitesinde BBC’ye benzer bir yorumla İstanbul’da tekrar edilen belediye başkanlığı seçimini muhalefet partisinin kazandığını belirterek, bunun Erdoğan için bir darbe olduğunu aktardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN