Son dakika Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Oy Farkı Kaç? İşte 23 Haziran İstanbul seçimleri son durum

Son dakika Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu Oy Farkı Kaç? İşte 23 Haziran İstanbul seçimleri son durum

Son dakika Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy farkı kaç? 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları büyük bir yarışa sahne oldu. Türkiye iki adayın oy oranlarını takip etti. Sandıkların sayım işleminin bitmesinin ardından, ''23 Haziran İstanbul seçimleri son durum, Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım oy farkı kaç?" sorularının cevabını Karar.com seçim 2019 sayfasında. 31 Mart'ta yüzde 1,6 ile İmamoğlu'nun önde tamamladığı seçimde bu kez nasıl bir tablo şekillendi. Harita ve grafiklerle canlı aktarıyoruz. İşte detaylar…

Tüm Türkiye, 23 Haziran İstanbul İBB seçim sonuçlarına kitlendi. Yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın birçok ülkesinde yabancı basının da ilgi ile takip ettiği 23 Haziran İstanbul seçimleri son durumu yine her zaman olduğu gibi en doğru, güvenilir ve hızlı bir şekilde karar.com’da. 31 Mart yerel seçimleri, CHP ve İYİ Parti’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ile MHP’nin İBB adayı Binali Yıldırım arasında geçmişti. Kıyasıya yaşanan bir rekabetin ardından 31 Mart yerel seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. Ardından YSK’nin İstanbul İBB seçimlerini yenileme kararıyla İstanbul halkı, 23 Haziran İstanbul İBB seçimleri için sandık başına gitti. Peki Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu oy farkı kaç? 23 Haziran İstanbul seçimlerinde adaylar ve partiler kaç oy aldı? 23 Haziran İstanbul İBB seçimleri ile ilgili tüm gelişmeler seçim 2019 sayfamızda. İşte 23 Haziran seçim sonuçlarına dair aradıklarınız...

19-06/23/untitled-6.jpg

ANKA'ya göre yüzde 54,20 oy oranı ve 4 milyon 740 bin 519 oy alan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart'ın ardından yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yüzde 44,99 oy oranı ve 3 milyon 934 bin 692 oy alan Binali Yıldırım ise seçimleri kaybetti... (Bu sonuçlar kesin değildir. Kesin sonuçlar YSK'nin açıklamasıyla belli olacaktır.)

23 HAZİRAN İSTANBUL İBB SEÇİMLERİNDE SON DURUM NE?

23 Haziran İstanbul İBB seçimlerinde son durum, İstanbulluların dışında tüm Türkiye ve dünyada yakından takip edildi. İstanbullular, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından büyükşehir belediye başkanını seçmek için 23 Haziran’da yeniden sandık başına gitti. Sabah saatlerinden itibaren oy verme işlemi devam etti, sandıkların kapanıp oyların sayılmaya başlamasıyla birlikte 23 Haziran İstanbul İBB seçimleri son durumu vatandaşlar tarafından ilgi ile takip edildi. 23 Haziran İBB seçimleri son durumu aşağıdaki linkte yer alıyor…

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin.jpg

23 HAZİRAN BİNALİ YILDIRIM-EKREM İMAMOĞLU OY FARKI KAÇ?

23 Haziran İBB seçimlerinde Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu oy farkı, günün en çok araştırılan konusu oldu. Sandıklardaki oy verme işleminin bitmesiyle birlikte gelen sonuçların ardından İstanbullu seçmen ve tüm Türkiye, Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu oy farkını sorguluyor. Peki Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım oy farkı kaç? AK Parti CHP oy fakı şu an ne durumda? Tüm bu gelişmeler ilk başta KARAR.COM Seçim 2019 sayfasında.

31 MART SEÇİMLERİNDE SANDIKLARIN YENİDEN SAYILDIĞI İLÇELER

AK Parti tarafından yapılan itirazın ardından İstanbul'un tüm ilçelerinde oylar tekrardan sayılmıştı. Ancak YSK, CHP'nin itirazının ardından tüm ilçelerde oyların yeniden sayımını reddetmişti. Bunun ardından medyada sıkça yer alan ve sandıkların sayımları ve aradaki oy farkı ile ilgili bilgi veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, ''olağanüstü itiraz'' yoluna gideceklerini duyurmuştu. Sandık başkanlarının usulsüz belirlendiği ve devlet görevlileri olmadığı gerekçesi ile seçimlerin iptal edilmesini talep eden AK Parti'nin itirazı, YSK tarafından 7 kabul-4 ret oyu ile kabul edildi. YSK, daha sonra 250 sayfalık bir iptal kararı açıklamıştı. Özellikle ''31 Mart İBB seçimleri iptal edilsin'' diyen hâkimlerin gerekçelerini paylaşmadığı, 4 ret oyu veren hâkimlerin ''Sandık başkanlarının usulsüz belirlenmesi seçimin iptaline yol açmaz'' gerekçeleri ise 23 Haziran sürecine uzanan döneme damgasını vurmuştu.

Bazı sandıkların yeniden sayıldığı ilçeler şu şekilde:

Ataşehir
Avcılar
Bağcılar
Bahçelievler
Beşiktaş
Beykoz
Esenler
Esenyurt
Eyüpsultan
Fatih
Gaziosmanpaşa
Kadıköy
Kartal
Küçükçekmece
Pendik
Sarıyer
Sultangazi
Şişli
Ümraniye
Üsküdar
Zeytinburnu

23 HAZİRAN’A GELENE KADAR NELER YAŞANDI?

23 Haziran İstanbul İBB seçimleri öncesi Türkiye, 31 Mart 2019’da Mahalli İdareler Seçimleri için sandık başına gitti. Büyükşehir belediye, ilçe belediye, belediye meclis üyesi ve muhtarlık seçimleri tüm Türkiye’de gerçekleşti. Birçok bölgede seçimler sorunsuz tamamlanırken, sorun yaşanan kentlerde de ya oy sayımları yapıldı ya da seçimler yenilendi, netice belli oldu. Fakat bunların arasından en büyük mücadeleye sahne olanı ise İstanbul İBB seçimleriydi. İlk başta büyük oranda farkla yarışı önde götüren Binali Yıldırım, sayımların sonuna doğru ortalama 3 bin oy ile kazandığını açıkladı. Anadolu Ajansı, saatlerce veri paylaşmayı kesti, bu kez CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, ellerindeki verilere göre; 29 bin farkla 31 Mart yerel seçimlerini kazandığını açıkladı. Ertesi gün ise YSK Başkanı Sadi Güven, İmamoğlu’nun açıklamalarına paralel bir rakam açıklayarak, kesin olmayan sonuçlara göre İmamoğlu’nun İBB seçimlerini kazandığını duyurdu. Ardından itiraz süreci başladı. Bazı ilçelerde oylar yeniden sayılırken, İstanbul’da bazı sandıklarda geçersiz oyların sayımı yapıldı. Günler süren sayımın ardından 29 bin olan fark, 13-14 binlere kadar geriledi. İlçe seçim kurullarından gelen sonuçların ardından İmamoğlu’na mazbatası verildi. CHP adayı, 18 gün boyunca İstanbul’a başkanlık yaptı. AK Parti’nin ‘’Sandık başkanlarının usulsüz oluşturulduğu ve devlet memurlarından seçilmediği’’ itirazının ardından YSK, 4 ret oya karşı 7 kabul oyla, 31 Mart Yerel seçimlerinde sadece İBB seçimlerinin iptaline karar verdi. İBB seçimleri için de 23 Haziran tarihi belirlendi.

23 HAZİRAN ÖNCESİ İMAMOĞLU'NDAN HDP'Lİ SEÇMEN YORUMU: BENİM DOSTUM, KARDEŞİM, KÜRT VATANDAŞIM

23 Haziran İBB seçimleri öncesi TRT Haber'in konuğu olan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın hâlâ içeride olduğunu anımsatarak, kararın henüz çıkmadığını, yargılanmasının devam ettiğini anlattı. Yargılama süreci süren bir kişiyle alakalı bir yorum yapmayacağını ve bunun hukukun işi olduğunu aktaran İmamoğlu, bu ülkede Genelkurmay Başkanı’na ‘terörist’ dendiğine dikkati çekerek, yargılanması devam eden biri ile ilgili şahsına yönelik yorum yapmayacağını söyledi. Rakibi Yıldırım’ın HDP’yi, Ülkücülere şikâyet ettiğini hatırlatan İmamoğlu, bunun için çok üzgün olduğunu, HDP’lilerin terörist olmadığını, kendisinin HDP’li seçmenleri dost, kardeş, vatandaş olarak gördüğünü vurgulayarak, ‘’Onlar benim Kürt vatandaşım’’ dedi.

23 HAZİRAN İBB SEÇİMLERİ ÖNCESİ YILDIRIM'DAN KÜRTÇE ÇIKIŞI

Türkiye'de Kürt sorunu olmadığına, terör örgütü PKK sorunu olduğunun altını çizen İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, 23 Haziran İBB seçimlerinde seçilmesi durumunda yakın çalışma arkadaşının Doğu bölgesinden olacağını söyleyerek, bu topraklarda kader birliği yapıldığını aktardı. Türkiye'nin bütün mücadelesinin terör örgütü PKK, terör örgütü FETÖ olduğunu ve terör örgütlerinin aynı kaynaklardan beslendiğini söyleyen Yıldırım, bunların aynı yerden emir aldığını belirtti. PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu olmadığını aktaran Yıldırım, Türklerin de Kürtlerin de tek sorununun terör örgütü PKK olduğunu vurgulayarak, bu örgütün insanların gelecek umutlarını yok ettiğini ifade etti. Terör örgütünün Türk ve Kürtleri birbirine düşman ettiğini dile getiren Yıldırım, etnik kimliğin olumsuzluk olmaması gerektiğini kaydederek, herkesin etnik kimliğiyle gurur duymasını istedi. Bunun üzerinden kişileri yargılamaya kalkanların eskiden beri büyük acılar yaşattığını anımsatan Yıldırım, bu acıları yaşatan zihniyetin bugün ''sizi kucaklıyorum'' diye etrafta dolaştığını anlatarak, bunun tam bir ikiyüzlülük olduğunu aktardı. CHP zihniyeti gelince akla nelerin geleceğini hatırlatan Yıldırım, ''Dersim'i hatırlayın'' dedi. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''İnkar politikalarını ayaklarımızın altına alıyoruz'' sözünü de hatırlattı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN İMRALI'NIN DEVREYE GİRMESİNE TEPKİ

Geçen günlerce cuma namazı çıkışı basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevaplayan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın mektubu ile ilgili İstanbul yerel seçimi sürecinde demokrasi mücadelesi verildiğini anımsatarak, yapılmak isteneni anlamadığını söyledi. Kendisinin değerlendirdiği açının başka olduğunu aktaran Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran yaklaşırken yapılan manevralara, atılan hamlelere aklının ermediğini kaydederek, asimetrik taklalar olduğunu, jimnastikte farklı taklalar bulunduğu benzetmesinde bulundu ve şu ifadeyi kullandı: Ben artık taklalar ile ilgili yorum bile yapmak istemiyorum... İktidar tarafının icat olunmamış taklalar attığını öne süren Ekrem İmamoğlu, İstanbul yerel seçimine gidildiğine dikkati çekerek, demokrasi mücadelesi de verdiklerini yineledi. Ekrem İmamoğlu, Ordu Valisi'ne hakaret ettiği iddialarıyla alakalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını da değerlendirdi. Seçime günler kala kendisinin tehdit edildiğini, ortada hiçbir suç duyurusu ve mahkemenin olmadığı hâlde önceden suçun tanımlanacağını vurgulayan İmamoğlu, kendisi ile ilgili görevden meni tanımlamak için uğraş verdiklerini söyleyerek, meselenin çok büyük olduğunu anlattı.

BİNALİ YILDIRIM'DAN TERÖRİSTBAŞI ÖCALAN YORUMU

AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım teröristbaşı Öcalan'ın avukatları aracılığıyla kamuoyuna paylaştığı ve HDP'ye tarafsızlık çağrısı yaptığı mektubu ile ilgili, PKK'nın ve HDP'nin ne dediği ile ilgilenmediklerini söyledi. Geçen gün cuma namazını PERPA'da kılan ve esnaf ile bir araya gelen Yıldırım, İstanbul’da gecekonduda yaşayan vatandaşların durumu ile alakalı çalışma yapacaklarının sözünü vererek, tapu tahsis belgesi elinde olan fakat mülkiyeti hazineye ait yerlerin tapularının verilmesi ile ilgili bir çalışma yapacaklarını duyurdu. Bu tarz yerleri ilk başta hazineden belediyeye devralacaklarını söyleyen Yıldırım, bunun ardından belediyeye uygun ödeme koşullarında hak sahiplerine bunların tapularıyla birlikte dağıtılacağını söyledi. Gecekondu alanında tapu tahsis belgesine sahip konutların tapuya dönüştürüleceğini ve 30 seneden beri süren bu çilenin sona ermiş olacağını belirten Yıldırım, 1 milyonun üzerinde hak sahibi olduğunu anımsatarak, bu işin kısa zamanda çözüleceğini açıkladı.

Bir gazetecinin sorusu üzerine İmralı'da yayan teröristbaşı Öcalan'ın mektubu ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Yıldırım, HDP ve PKK'nın ne dediğinin kendileri için bir önemi olmadığının altını çizerek, İstanbul'da Diyarbakır'dan fazla Kürt hemşehrilerinin yaşadığını ve bundan dolayı kendisi de belediye başkan adayı olarak Kürt vatandaşlarından destek istediğini dile getirdi. İstanbul'da 15 milyona eşit, adil hizmet yapacağını vurgulayan Yıldırım, Türk, Kürt, Çerkez yani etnik kimlik ayrımı gözetmeden tüm vatandaşlara bu hizmeti götürmenin gayreti içinde olacağını aktardı. Yıldırım, sözlerini şu ifadeyle bitirdi: Kürt vatandaşlarımızı birileriyle ittifak yapmaya zorlayan zihniyet unutulmamalıdır ki geçmiş zamanda Kürtlere en büyük zulmü yapan zihniyet de onlardı.

ERDOĞAN: ÖCALAN VE DEMİRTAŞ ARASINDA LİDERLİK MÜCADELESİ VAR

Teröristbaşı Öcalan’ın avukatları tarafından açıklanan mektup ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü elebaşı Öcalan ve Demirtaş arasında bir liderlik mücadelesi olduğunu öne sürerek, bu liderlik mücadelesinde bebek katili Öcalan'ın Selahattin Demirtaş’a ve dağa mesaj verdiğini iddia etti. Burada aslında bir iktidar mücadelesi yaşandığını savunan Erdoğan, PKK-HDP arasında yaşanan savaşın, Demirtaş-Öcalan arasındaki iktidar mücadelesine doğru bir kayma gösterdiğini ifade ederek, zaman için teröristbaşı Öcalan'ın kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemediği yorumunda bulundu.

KARARSIZLAR 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARINI BELİRLEYECEK

23 Haziran İstanbul seçim sonuçları, anbean takip edilirken, kararsız seçmenlerin oyları bu seçimde belirleyici olacak. 31 Mart yerel seçimlerinde toplamda 10 milyon 570 bin 939 seçmenin bulunduğu İstanbul'da 8 milyon 865 bin 72 seçmen oy kullanmıştı. Seçime katılım oranı yüzde 83,36 olurken, toplamda 8 milyon 549 bin 822 geçerli oy sayılmıştı.

Yani 31 bin 186 sandıktan toplamda 315 bin 250 geçersiz oy çıkmıştı. Konda Araştırma'nın yaptığı ankete göre; yüzde 9,4 kararsız ya da oy kullanmayacak seçmenin orantılı bir biçimde dağıtılması durumunda Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 54, Binali Yıldırım'ın oyu ise yüzde 45 olarak paylaşıldı.

NevBilgi şirketi tarafından 2 bin 500 kişi ile yapılan ankette, yüzde 3,28 kararsız seçmenin orantılı bir biçimde dağıtıldığında AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın oy oranı yüzde 50,45, CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı da yüzde 48,89 olarak hesaplandı. 31 Mart’ta sandık başına gitmediğini ifade eden seçmenlerin yüzde 57,8’i 23 Haziran seçimleri için Binali Yıldırım’a oy vereceğini bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN