Zeytinburnu 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları! Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranları

Zeytinburnu 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları! Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu oy oranları

23 Haziran Zeytinburnu seçim sonuçları oy kullanma işleminin ardından gelmeye başladı. Binali Yıldırım Zeytinburnu oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy yüzdesini canlı olarak aktarıyoruz. YSK kararı ile iptal edilen 31 Mart Yerel Seçimlerinde ilçede çoğunluk Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım’dan yana oyunu kullanmıştı. KARAR.COM seçim 2019 sayfasında 23 Haziran İstanbul seçimleri Zeytinburnu sonuçlarını grafiklerle dakika dakika aktarıyor...

İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçmek için 23 Haziran’da yeniden sandık başına gitti. İlk sandık sonuçlarının gelmeye başlamasıyla birlikte vatandaşlar, 23 Haziran Zeytinburnu Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı ne? Binali Yıldırım kaç oy aldı? tarzında araştırmalar yapmaya başladı. KARAR.COM, ilçe ilçe 23 Haziran Zeytinburnu seçimlerinin nabzını tutmaya devam ediyor. İşte, 23 Haziran Zeytinburnu seçim sonuçları ile birlikte; Zeytinburnu Binali Yıldırım oy oranı ne? Ekrem İmamoğlu Zeytinburnu’nda kaç oy aldı? sorularının yanıtları…

ZEYTİNBURNU 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI

31 Mart seçimlerinde tüm Türkiye gibi İstanbul’da da yerel seçim heyecanı yarıştı. Pek çok partinin ve bağımsız adayın yer aldığı 31 Mart seçimlerinde İstanbul’daki en büyük yarış, AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşti. 188 bin 860 seçmenin bulunduğu Zeytinburnu’nda, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım 76 bin 367 oy alarak ipi göğüsleyen taraf olmuştu. Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ise, 68 bin 782 oy alırken, ona en yakın parti bin 930 oy ile Saadet Partisi olmuştu. Bununla birlikte; BTP, 627, DSP, 508, DP 334, Vatan Partisi 211, TKP 128 ve bağımsız aday Özge Akman 38 oy almıştı. Seçime katılma oranının yüzde 82,10 olduğu Zeytinburnu’nda belediye başkanlığını kazanan isim ise, 75 bin 885 oy ve yüzde 50,42 oy oranı ile Ak Parti adayı Ömer Arısoy olmuştu.

23 HAZİRAN ZEYTİNBURNU SEÇİM SONUÇLARI

Sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sandık başına gidilen 23 Haziran seçimlerinde artık geri sayım başladı. Zeytinburnu’ndan gelecek oyların önemli olduğu 23 Haziran seçim sonuçları merakla bekleniyor. 31 Mart seçimlerinde Zeytinburnu’nda Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında yaklaşık 10 bin oy farkı bulunurken, karasız seçmenlerden ve seçime katılmama kararı alan partilerin tabanlarından gelecek oyların seçim sonuçlarına nasıl etki edeceği heyecanla takip ediliyor.

19-06/22/23-haziran-zeytinburnu-secim-sonuclari-binali-yildirim-ve-ekrem-imamoglu-oy-oranlari.jpg
Peki, 23 Haziran Zeytinburnu seçim sonuçları belli oldu mu? Zeytinburnu’ndan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’na kaç oy gitti? Aşağıdaki linke tıklayarak 23 Haziran İBB seçim sonuçlarını ve Zeytinburnu Binali Yıldırım oy oranı ile Ekrem İmamoğlu oy oranını canlı olarak bu link ile takip edebilirsiniz.

19-06/22/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561200313.jpg

31 MART’TAN BUGÜNE NELER OLDU?

İstanbul, 31 Mart'ta düzenlenen ve Millet İttifakı'nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilmesinin ardından 23 Haziran'da sandıklara gidiyor. AK Parti ve MHP'nin itirazları sonrası YSK, 6 Mayıs'ta oy çokluğuyla seçimin iptali kararını almış, karara 'sandık kurulu başkan ve üyelerinin kanunun açık hükmüne rağmen kamu görevlisi olmaması'nı gerekçe göstermişti.

31 Mart seçimlerinin ardından AK Parti'nin talebi üzerine tüm geçersiz oyların, İstanbul'un bazı bölgelerinde ve Maltepe'nin tamamında da bütün oyların yeniden sayılmasına karar verilmiş, binlerce sandıkta yapılan sayım sonucu 21 bin 462 olan farkın 13 bin 794' düştüğü açıklanmış ve önde olan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası verilmişti. AK Partililerin seçimde usulsüzlük iddiaları mazbatanın verilmesinin ardından devam etmiş, İstanbul'daki bütün oyların sayılmasıyla seçimin tam tersine döneceği söylenmişti. YSK'nin yeniden sayıma ilişkin itirazları reddetmesinin ardından AK Parti ve MHP tarafından seçimin iptali başvurusu yapılmıştı.

YSK, 6 Mayıs'ta AK Parti ve MHP'nin itirazları üzerine alınan karar uyarınca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi 23 Haziran 2019 pazar günü tekrar edileceğini duyurmuştu. 4 muhalif oya karşı 7 oyla alınan, YSK'nin bazı sandık görevlilerinin kamu görevlisi olmadığı temel gerekçesine dayandırdığı karar uyarınca, aynı sandık görevlilerinin görev yaptığı İstanbul ilçelerindeki seçimler geçerli sayılırken, büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinin yineleneceği belirtilmişti. YSK Başkanı Sadi Güven, muhalif oy veren üyelerden biri olarak dikkat çekmişti.

31 Mart'ta seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası kararın ardından iptal edilmiş, bu süreçte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya makama oturmuştu.

YSK, seçimin iptaline ilişkin gerekçeli kararını 22 Mayıs tarihinde açıkladı. 250 sayfadan oluşan gerekçeli kararda AK Parti'nin sayım döküm cetvellerine ilişkin iddialarına da yer verilirken, gerekçede 754 sandık başkanının kamu görevlisi olmadığı açıklandı.

Gerekçeli kararda KHK'lı 6 sandık başkanı ve 3 sandık görevlisi olduğu belirtilirken, 3 bin 500 sandık kurulu üyesinin de kamu görevlisi olmadığı tespit edildi.

Gerekçede "377 adet kısıtlının oy kullandığı, 6 sandıkta ölülerin yerine oy kullanıldığı, 41 sandıkta tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlülerin yerine oy kullanıldığı, 58 sandıkta ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin yerine oy kullanıldığı, 224 adet zihinsel engeli nedeniyle kısıtlı olan kişinin oy kullandığı tespit edilmiştir" denilirken, bu şekilde 'oy kullanma hakkı olmamasına karşın oy kullandığı' tespit edilen kişi sayısının 706 olduğu belirtildi.

108 sandıkta sayım döküm cetveli bulunmadığı belirtilen gerekçede, bu sandıklarda toplam oy kullanan seçmen sayısının 30 bin 281 belirtildi. Gerekçede "Seçim sonucunun belirlenmesinde en önemli unsurlardan biri olan sayım döküm cetvellerinin 108 sandıkta düzenlenmemiş olması, bu sandıklardaki seçim sonucunun güvenilirliğini ciddi biçimde zedelemektedir" denildi.

YSK gerekçesinde 300 binden fazla şüpheli oy kullanıldığı ve aradaki farkın 20 katı olduğu ifade edildi.

YSK'nin kararı Millet İttifakı cephesi tarafından 'demokrasiye darbe' şeklinde yorumlanırken, YSK üyesi Cengiz Topaktaş, muhalefet şerhinde gerekçeli kararda yazılan döküm cetvellerindeki uygunsuzluklara, kısa kararda yazılmamasına rağmen, gerekçeli kararda yer verildiğini ve bu yüzden şerh düşerken "karşı oy gerekçesi yazmaya gerek görmediğini" belirtti.

İMAMOĞLU VE YILDIRIM'DAN ORTAK CANLI YAYIN YORUMU

Yıldırım ve İmamoğlu'ndan canlı yayın yorumu-A+Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu, Türkiye'yi ekrana kilitleyen canlı yayını çıkışta değerlendirdi. Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki yayın, yaklaşık 3 saat sürdü. Her iki aday, moderatör İsmail Küçükkaya'nın yönelttiği soruları cevapladı. Akreditasyon yaptıran yerli, yabancı 170 gazeteci de programın yapıldığı alanın hemen yanındaki açık alana kurulan dev ekranda ortak yayını izledi. Ortak yayını, Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve kızı Büşra Köylübay ile Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek ve büyük oğlu Selim İmamoğlu içeride takip etti. Programın sonunda aileler bir araya geldi ve birlikte fotoğraf verildi. Binali Yıldırım çıkışta eşi Semiha Yıldırım ve kızı Büşra Köylübay ile poz verdi. Gazetecilere, "Programı nasıl buldunuz?" diye soran Yıldırım, şöyle konuştu:

YILDIRIM: MİLLETİMİZİN KAYNAŞMASI İÇİN İYİ OLUR

"Programdaki sorulara samimiyetle cevap verdik. Yapacaklarımızı ve vaatlerimizin ancak yarısını anlatabildik. Süre yetersiz tabi, İstanbulluları da uykusuz bırakmak gibi bir hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Biz düşüncelerimizi paylaştık, kararı İstanbullular verecek. Ben diyorum ki, inşallah İstanbul'da samimiyet kazanacak, tecrübe kazanacak. İş ehlinin, karar İstanbulluların."

"Uzun bir aradan sonra ilk defa böyle bir karşılaşma oldu. Bundan sonra da böyle karşılaşmalar görecek miyiz?" diye sorulması üzerine, Yıldırım, "Niye olmasın? Tabi, bu seçim için değil ama bundan sonraki seçimlerde bundan sonraki adayların elbette değerlendirmelerde bulunmaları İstanbul'umuz için de milletimizin kaynaşması için de iyi olur." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, İmamoğlu'nu çaya davet ettiğinin hatırlatılıp, bunun ne zaman gerçekleşeceğinin sorulması üzerine, "Bunun detayları sonra konuşulacak." yanıtını verdi.

19-06/22/20190616_2_36923775_45355578.jpg

UMARIM BU BİR BAŞLANGIÇ OLUR

İmamoğlu ise çıkışta bekleyen gazetecilere teşekkür ederek, "Türkiye demokrasisi adına çok önemli bir başlangıç anıdır. Bunun 17 yıldır olmamasının Türkiye’ye, milletimize zararı olmuştur." dedi.

"Umarım bu bir başlangıç olur." diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Sohbet edebilme, paylaşabilme, toplumun ve ekranların huzurunda insanların derdini söyleyebilme, her siyasi ortamın bir geleneği haline dönüşmesini umuyorum. Çok değerli bir şey bu. Millet keyfini yaşadı. Onun için bu emeği gösteren, her koşulda bu görüntüyü nakleden tüm medya kuruluşlarına ve basın mensuplarına yürekten teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin."

İSTANBUL HALKI ORTAK CANLI YAYINI BÖYLE İZLEDİ

23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım ve CHP İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde bir araya geldi. Tarihi buluşmayı vatandaşlar, meydanlarda kurulan dev ekranlar ve kahvelerde izledi.

23 Haziranda yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi iki aday İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde karşı karşıya geldi. AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu ekranlarda tartışırken vatandaşlar da ekran başında bu tarihi anı yakından takip etti.

İstanbul'daki kahvelerde oturan vatandaşlar, pür dikkat programı takip etti. 23 Haziran öncesi, iki adayın karşılıklı görüşlerini ve vaatlerini ortaya koyduğu programın seçmenin oy vermesinde oldukça etkili olacağını söyleyen vatandaşlar, iki adayın böyle bir programda karşı karşıya gelmesini demokrasinin gereği olduğunu söyledi.

19-06/22/ce754d4cf5ee9b3ce42f0ab0ef47a6ca.jpg

İki adayın karşı karşıya geldiği programı yakından takip eden birçok vatandaş, bu tablonun siyasi parti liderleri arasında da yaşanması gerektiğini belirtti.

19-06/22/resimid_124053771_12405377.jpg

Kadıköy Sahil, Bağcılar Meydan ve Bakırköy'de vatandaşlar kurulan dev ekranda ortak yayını izledi.

 19-06/22/resimid_124051341_12405134.jpg

Zeytinburnu 23 Haziran seçim sonuçları Binali Yıldırım Zeytinburnu oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy yüzdesi grafikler yansıyor: 

İSTANBUL SEÇM SONUÇLARI ZEYTİNBURNU OY ORANLARI 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN