23 Haziran İstanbul seçim sonuçları! Son durum: İşte Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy oranları

23 Haziran İstanbul seçim sonuçları! Son durum: İşte Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy oranları

23 Haziran İstanbul seçim sonuçları Türkiye’de olduğu kadar dünyada da anbean takip ediliyor. İstanbul, tarihî bir seçime daha ev sahipliği yapıyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 23 Haziran’da yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun oy oranları merak ediliyor. Peki 23 Haziran İstanbul İBB seçimlerini kim kazandı? Binali Yıldırım kaç oy aldı? Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı kaç? 23 Haziran AK Parti ve CHP arasındaki oy farkı ne kadar? Tüm bu soruların yanıtlarına ve 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine dair gelişmelere en doğru ve hızlı bir şekilde KARAR.COM’da bulacaksınız. İşte detaylar…

Türkiye, 23 Haziran İstanbul seçim sonuçlarına kitlenirken, dünya kamuoyunun da yakından takip ettiği 23 Haziran İBB seçim sonuçlarında Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun oy oranları ve aradaki fark, şu sıralar en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. YSK’de bulunan 11 üye hâkimin 7’si, AK Parti’nin ‘’Seçimler yenilensin’’ talebine olumlu yanıt verirken, 4 hâkim ise 250 sayfalık bir gerekçe ile neden yenilenmemesi gerektiğini anlatmıştı. Nihayetinde 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin ‘’Sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmadığı’’ gerekçesiyle yenilenmesine kadar verilmişti. AK Parti adayı Binali Yıldırım ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçen 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları, grafikli son durumu ve Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu oy oranı ise en hızlı, güvenilir ve şeffaf bir biçimde karar.com Seçim 2019 sayfasında yer alıyor. Peki 23 Haziran seçim sonuçlarına göre Binali Yıldırım’ın oy oranı kaç? Ekrem İmamoğlu kaç oy aldı? İşte 23 Haziran İBB seçimlerinde partilerin aldıkları oy oranı…

19-06/23/untitled-6.jpg

ANKA'ya göre yüzde 54,20 oy oranı ve 4 milyon 740 bin 519 oy alan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart'ın ardından yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yüzde 44,99 oy oranı ve 3 milyon 934 bin 692 oy alan Binali Yıldırım ise seçimleri kaybetti... (Bu sonuçlar kesin değildir. Kesin sonuçlar YSK'nin açıklamasıyla belli olacaktır.)

23 HAZİRAN 2019 SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE NE OLUR?

Tekrarlanan seçimlerde bu defa yalnız İBB seçimleri için yarışan Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki geçen 23 Haziran yarışında hangi adayın kaç oy alacağı çok önemli. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 23 Haziran seçimleri öncesi anket şirketlerinin bazıları, İmamoğlu'nun önde olduğunu açıklarken, bir kısım anket şirketleri ise Yıldırım'ı favori görüyordu. 31 Mart yerel seçimlerinde 8 milyon 547 bin 94 geçerli oyun toplamda yüzde 48,8'ini yani 4 milyon 171 bin 126 kişinin oyunu alan CHP ve İYİ Parti tarafından kurulan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, sandıklardan birinci çıkmıştı. Yüzde 48,5 oy oranı ve 4 milyon 149 bin 667 oy alan Binali Yıldırım ise seçimleri kaybeden taraf olmuştu. Yüzde 1,21 oy oranı bulunan Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar ise 103 bin 300, yüzde 0,36 oy oranı bulunan DSP adayı Muammer Aydın, 30 bin 817 ve yüzde 0,26 oy 32 oy oranı bulunan BTP adayı Selim Kotil ise 27 bin 238 oy toplamıştı. 23 Haziran İBB İstanbul seçim sonuçları ve anlık grafiğine ulaşmak için de aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

19-06/20/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561039355.jpg

31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerinde ise tablo şu şekildeydi…

19-06/20/istanbul-ibb-1561029171-1561039263.jpg

ANKETLER NE DİYORDU?

ORC Araştırma tarafından yapılan ankette, yüzde 47,00 oy oranı bulunan Binali Yıldırım, oylarını yüzde 48,3'e çıkarırken, yüzde 46,7 oy oranına sahip olan Ekrem İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 47,7'de kaldı. Yani Yıldırım, oylarını son yayınlanan ankete göre artırdı.

19-06/20/1-1561015490-1561039398.jpg

Optimar Araştırma ise 23 Haziran'daki seçimlerle ilgili CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 52, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 4 puan önünde olduğunu açıkladı. Konda araştırma şirketinin yaptığı ankette ise İmamoğlu oyların yüzde 49'unu, Yıldırım da yüzde 40,9'unu toplayacak. Kararsızların oy oranı yüzde 9,4 olarak hesaplanırken, bunların oy oranlarının da eşit şekilde dağıtılması durumunda Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 54, Binali Yıldırım’ın ise yüzde 45 oy oranına ulaşması öngörülüyor.

19-06/20/3-1561039411.jpg

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’ne göre de 23 Haziran'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde olurken, İmamoğlu yüzde 50,3, Yıldırım ise yüzde 48,2 oy alacak. Piar Araştırma şirketi ise "kitle psikolojisinin Ekrem İmamoğlu lehine olduğu" öngörüsünde bulunarak, “Seçimlerin sonuna doğru hangi adayın kazanacağı fikri ağır basarsa o aday 31 Mart'a oranla çok daha büyük fark yapabilir.” araştırmasını yayınladı. Son olarak ADA araştırma ise İmamoğlu'nun Yıldırım'a 2 puan fark attığını paylaşmıştı. Ada Araştırma, 31 Mart’ı doğru bilen anket şirketi olarak öne çıkıyor…

19-06/20/4-1561039377.jpg

23 HAZİRAN’A KADAR NE YAŞANDI?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İmamoğlu’nun 29 bin farkla seçimleri kazandığı açıklanmıştı. AK Parti birçok gerekçeyle YSK’ye başvuruda bulunmuştu. Bu esnada Maltepe ve birçok yerde sandıkların yeniden sayılma işlemleri sürüyordu. Sandıkların sayımı bitince, İmamoğlu’na günler sonra mazbatası verilmişti. 18 gün başkanlık koltuğuna oturan İmamoğlu, öğrenci akbilinde aylık dolum ücretini 40 TL, suya indirim gibi birçok önemli karara imza atmıştı. Daha sonra AK Parti’nin itirazının ardından ‘’sandık başkanlarının devlet memurları olmadığı’’ gerekçesiyle 31 Mart İBB seçimleri iptal edilmişti. Bu süreçte adaylar yeniden 23 Haziran seçimlerine hazırlanmaya başlamıştı.

ORTAK YAYIN

Habertürk’ün ünlü sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın girişimleriyle iki adayın bir araya geleceği ortak yayın organize edildi. AK Parti ve CHP kurmaylarının görüşmelerinin ardından 16 Haziran’da ortak bir yayın yapılması kararlaştırılmıştı. Binali Yıldırım, programın moderatörlüğünü Uğur Dündar’ın yapmasını istemiş, Dündar da ilk başta bu karara olumlu yanıt verdikten sonra teklifi kabul etmemişti. Daha sonra İsmail Küçükkaya üzerinde karar kılınmıştı. Türkiye bu ortak canlı yayını takip ederken, yayında 2018 Sayıştay raporlarına göre belediyedeki israf sorusu, günlerce tartışılmıştı. Hatta bu Sayıştay sorusunun ardından Sayıştay da konu ile ilgili açıklama yapmış, ortaya çıkarılmış bir israfın olmadığını savunmuştu. Öte yandan yayının ardından İmamoğlu ile Küçükkaya’nın bir otelde dakikalarca baş başa görüştüğü görüntüler medyada yer almıştı. Küçükkaya, Binali Yıldırım’la da görüştüğünü, yarışmanın formatında olan olağan bir görüşme olduğunu, görüşülen otele ve yetkililerine de gerekli adli işlemin başlatılacağını, yüksek miktarda tazminat davası açılacağını duyurmuştu.

BİNALİ YILDIRIM’DAN ORTAK YAYIN ÖNCESİ GÖRÜŞME TEPKİSİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN ‘’SİSİ’’ BENZETMESİNE İMAMOĞLU’NUN YORUMU

Erdoğan, geçen günlerde yaptığı bir konuşmasında 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak İBB seçimlerinin normal bir seçim olmadığını belirterek, ‘’Binali Yıldırım’ı mı seçeceksiniz, yoksa Sisi’yi mi’’ ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu da bu benzetmeye şu ifadelerle yanıt verdi:

Öte yandan İmamoğlu, seçimlere kadar medyaya konuşmama kararı aldı ve 23 Haziran’a günler kala medyaya demeç vermeyi bıraktı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından 23 Haziran’da yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun oy oranları merak ediliyor. Peki 23 Haziran İstanbul İBB seçimlerini kim kazandı? Binali Yıldırım kaç oy aldı? Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı kaç? 23 Haziran AK Parti ve CHP arasındaki oy farkı ne kadar?

23 HAZİRAN SEÇİMLERİ SON DURUM: İŞTE OY ORANLARI

 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları Türkiye’de olduğu kadar dünyada da anbean takip ediliyor. İstanbul, tarihî bir seçime daha ev sahipliği yapıyor. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 23 Haziran’da yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışan Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu’nun oy oranları merak ediliyor. Peki 23 Haziran İstanbul İBB seçimlerini kim kazandı? Binali Yıldırım kaç oy aldı? Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı kaç? 23 Haziran AK Parti ve CHP arasındaki oy farkı ne kadar? Tüm bu soruların yanıtlarına ve 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine dair gelişmelere en doğru ve hızlı bir şekilde KARAR.COM’da bulacaksınız. İşte detaylar…

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN