Başakşehir Seçim Sonuçları 23 Haziran 2019 | Binali Yıldırım Başakşehir Oy oranı

Başakşehir Seçim Sonuçları 23 Haziran 2019 | Binali Yıldırım Başakşehir Oy oranı

Başakşehir 23 Haziran seçim sonuçları son dakika haberleriyle birlikte seçim 2019 sayfamızda. Oy sayımı sürerken ilk gelen verilerle Binali Yıldırım Başakşehir oy oranı Ekrem İmamoğlu'nun kaç bin oy aldığı bilgilerini canlı olarak aktarıyoruz. AK Parti'nin güçlü olduğu ilçede İBB için yarışan adaylardan hangisi diğer partilerin ya da kararsızların desteğini alacak. İstanbul genelinde olduğu gibi Başakşehir'de de tabloyu bu sorunun cevabı şekillendirecek. İşte 23 Haziran Başakşehir seçim sonuçları...

23 Haziran İstanbul seçim sonuçları tüm Türkiye tarafından merakla beklenirken, gözlerin çevrildiği ilçelerden biri de Başakşehir. Başakşehir 23 Haziran seçim sonuçları da merakla bekleniyor. Oy sayımı sürerken gelen ilk sonuçlar ne? Binali Yıldırım Başakşehir oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı ve aradaki fark vatandaşlar tarafından sürekli araştırılıyor. 31 Mart seçim sonuçlarına göre 264 bin 503 seçmenin olduğu Başakşehir’de AK Parti adayı Binali Yıldırım 115 bin 471, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ise 92 bin 843 oy almıştı. Aşağıdaki linke tıklayarak Başakşehir seçim sonuçları son durum son dakika haberleriyle birlikte takip edebilirsiniz. Tüm detaylar seçim 2019 sayfamızda...

19-06/17/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1560771548.jpg

BAŞAKŞEHİR 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI SON DURUM NE?

23 Haziran’da yapılan İBB seçimlerinde Başakşehir’de hangi adayın kaç oy aldığı ve adayların oy oranı merak ediliyor. 31 Mart seçim sonuçlarına göre Başakşehir Binali Yıldırım oyu 115 bin 471, Ekrem İmamoğlu ise 92 bin 843 olmuştu. Saadet Partisi 3 bin 943, BTP 710, TKP 177, Vatan Partisi 284, DP 456 ve DSP 484 oy almıştı. HDP yüzde 3,40 oy oranı ve 7 bin 328 oy, Saadet Partisi yüzde 3,28 oy oranı ve 7 bin 78 oy, BBP yüzde 1,06 ve 2 bin 276 oy, DSP yüzde 0,28 ve 609 oy, BTP yüzde 0,24 ve 518 oy, Vatan Partisi yüzde 0,15 ve 331 oy almıştı.

Başakşehir 23 Haziran seçim sonuçları Binali Yıldırım oy oranı ne? Sandıklar açıldıktan sonra gözler bu sorunun cevabında. Teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye yaptığı tarafsız olun çağrısının etkileyceği ilçelerden biri Başakşehir. 2 binden fazla Kürt seçmenin bu kez kime yöneleceği merak ediliyor. Ayrıca Saadet Partililerin Yıldırım'a mı kendi adaylarına mı yoksa İmamoğlu'na mı oy vereceği de önemli. Bu toblada yaşanacak ufak bir değişiklik İBB seçimlerinde de kimin ipi göğüsleyeceğini belirleyecek. 

 19-06/21/basaksehir.jpg
31 Mart seçim sonuçlarına göre Başakşehir'de tablo böyle şekillenmişti. 

Bu linke tıklayarak Başakşehir seçim sonuçları son durumu, oy oranlarını anlık ve grafiklerle takip edebilirsiniz. 

ANKETLERE GÖRE KİM ÖNDE? YILDIRIM MI İMAMOĞLU MU?

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü. 

ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti. 

19-06/19/anket.png
ORC anketinde 31 Mart'ta diğer partilerden İmamoğlu'na yüzde 11.2, Yıldırım'a yüzde 17.3'lük bir geçiş görünüyor. 31 Mart seçimlerinde oy kullanmayanlardan tercih yapacak olanların oranı ise iki aday arasında neredeyse eşit. Bu kararsızların belirleyici olacağını gösteriyor. 

23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü.

ADA Araştırma şirketinin 23 Haziran anketinde ise Binali Yıldırım yüzde 48,30, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ise İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde çıkmıştı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı tahmin edilmişti. 

MAK Danışmanlık’ın yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat, "Seçimin tekrarlanması durumunda İBB seçiminin iptali, seçimin tekrarlanması kararı verilmesi durumunda politik tercihiniz değişir mi? diye bir soru sorduk. Yüzde 79 değişmez diyor. Yüzde 8 kararsız, yüzde 13 evet değişir. Kararsızları dağıttımızda yüzde 16, 17'lik bir seçmen ki bu seçimin kaderini değiştirebilecek bir oran" yorumu dikkat çekmişti. 

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından yapılan 23 Haziran İstanbul seçimine ilişkin son anket sonucuna göre, Ekrem İmamoğlu 5 puanlık farkla önde görülüyor. mamoğlu yüzde 52,11, Binali Yıldırım yüzde 47, Necdet Gökçınar ise yüzde 0,84 oy alıyor.

KONDA’nın anketinde İmamoğlu’nu yüzde 54, Yıldırım’ın ise yüzde 45 oy alacağı belirtilmişti.

BAŞAKŞEHİR'DE İSRAF ÇIKIŞI

İmamoğlu Cuma günü AK Parti'nin güçlü olduğu Başakşehir'de vatandaşalra seslenmişti. İmamoğlu, Başakşehir'in belediyeden aldığı sponsorluklar için "Belediyenin imkanlarını, parasını, sponsorluklarını, taraftarı bile olmayan ya da siyasi anlam taşıyan kulüplerin zenginleşmesi, milyon dolarlık sözleşme yapması için İstanbul adına söz veriyorum ki asla ve asla israf etmeyeceğiz" demişti. 

İmamoğlu şöyle konuşmuştu: 

"Belediyenin imkanlarını, parasını, sponsorluklarını, taraftarı bile olmayan ya da siyasi anlam taşıyan kulüplerin zenginleşmesi, milyon dolarlık sözleşme yapması için İstanbul adına söz veriyorum ki asla ve asla israf etmeyeceğiz. Siyaseti, partizanlığı sporun içine bile sokanların o sürecinden bu şehrin her damarını kurtaracağız. Siyaseti söküp atacağız. Siyasetin sporda ne işi var? Allah'ınızı severseniz. Sporu siyasetin içine sokunca daha iyi gol mü atılıyor, daha hızlı mı koşuluyor?"

Başakşehir 23 Haziran seçim sonuçları son dakika haberleriyle birlikte seçim 2019 sayfamızda. Oy sayımı sürerken ilk gelen verilerle Binali Yıldırım Başakşehir oy oranı Ekrem İmamoğlu'nun kaç bin oy aldığı bilgilerini canlı olarak aktarıyoruz. 

23 HAZİRAN BAŞAKŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI VE TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN