23 Haziran seçim sonuçları Arnavutköy oy oranları! Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu?

23 Haziran seçim sonuçları Arnavutköy oy oranları! Binali Yıldırım mı Ekrem İmamoğlu mu?

173 bin seçmenin sandığa gittiği Arnavutköy 23 Haziran seçim sonuçları, kritik öneme sahip. Peki Arnavutköy Binali Yıldırım oy oranı ne? Ekrem İmamoğlu yüzde kaç oy aldı? 31 Mart seçim sonuçlarına göre Binali Yıldırım'ın önde olduğu Arnavutköy'de bu kez tablo nasıl şekillenecek? KARAR.COM seçim 2019 sayfasında tüm İstanbul ilçelerini olduğu gibi 23 Haziran Arnavutköy oy oranlarını canlı olarak sayfalarına taşıyor. Son dakika haberleriyle birlikte işte sonuçlar...

İstanbul 23 Haziran 2019 seçimlerinde bir kez daha sandığa gitti. İptal edilen 31 Mart seçimlerinde Arnavutköy seçim sonuçları, belirleyici olacak. Çünkü 173 bin 36 seçmenin bulunduğu ilçede Binali Yıldırım önde olsa da Ekrem İmamoğlu'nun oy potansiyeli de bulunuyor. "Arnavutköy İBB seçim sonuçları Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy oranı" gibi sorgulamaların cevabı merak ediliyor. Karar.com canlı olarak Arnavutköy 23 Haziran 2019 seçim sonuçlarını ekrana getiriyor.

31 Mart seçim sonuçlarına göre Arnavutköy’de AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’a 86 bin 532, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na ise 47 bin 828 oy almıştı. Şimdi cevabı merak edilen soru "Hangi aday Arnavutköy’de birinci çıktı?"

ARNAVUTKÖY 23 HAZİRAN İBB SEÇİM SONUÇLARI, OY ORANLARI 2019

Arnavutköy'de Saadet Partisi tabanının ne yönde oy kullanacağı İstanbul genelinde olduğu gibi önemli. SP adayı 2 bin 332, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 636, Türkiye Komünist Partisi (TKP) 162, Vatan Partisi 263, Demokrat Parti 521, DSP 499 oy almıştı. Binali Yıldırım'ın Saadet Partililerden özür dilemesi 2 bin 332 oyu etkileyecek mi? Yıldırım'ın ilçede farkı açmas buna bağlı. Sandıklar kapanıp, oylar sayılmaya başlandığı andan itibaren aşağıdaki linkten Arnavutköy 23 Haziran seçim sonuçları, Yıldırım ve İmamoğlu oy oranlarını takip edebilir, son dakika haberlerine ulaşabilirsiniz: 

19-06/17/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1560782382.jpg

ARNAVUTKÖY 31 MART SEÇİMLERİNDE TABLO NASIL ŞEKİLLENDİ?

31 Mart 2019’da yapılan belediye seçimlerinde de AK Parti adayı Ahmet Haşim Baltacı, 79 bin 454 oy ile (yüzde 57,73) ipi göğüslemişti. 26 bin 381 oy alan İYİ Parti adayı Muharrem Yaman ise yüzde 19,17'de kalmıştı. HDP yüzde 13,75, bağımsızlar yüzde 3,13, Saadet Partisi yüzde 2,81, Büyük Birlik Partisi (BBP) yüzde 1,17 ve diğer partiler de yüzde 1,37 oy almıştı. İlçe belediye meclisi seçimlerinde ise AK Parti yüzde 59,37, İYİ Parti yüzde 18,50, HDP yüzde 13,88, Saadet Partisi yüzde 3,34, BBP yüzde 1,38, bağımsızlar yüzde 1,19, BTP yüzde 0,84 ve DSP de yüzde 0,68 oy almıştı. Tablo şöyle şekillenmişti: 

19-06/19/arnavutkoy-secim-sonuclari-2.jpg

ANKETLER NE DİYOR? BİNALİ YILDIRIM MI? İMAMOĞLU MU?

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü. 

ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti. 

23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü.

ADA Araştırma şirketinin 23 Haziran anketinde ise Binali Yıldırım yüzde 48,30, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

19-06/19/ada-arastirma.jpg

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ise İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde çıkmıştı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı tahmin edilmişti. 

MAK Danışmanlık’ın yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat, "Seçimin tekrarlanması durumunda İBB seçiminin iptali, seçimin tekrarlanması kararı verilmesi durumunda politik tercihiniz değişir mi? diye bir soru sorduk. Yüzde 79 değişmez diyor. Yüzde 8 kararsız, yüzde 13 evet değişir. Kararsızları dağıttımızda yüzde 16, 17'lik bir seçmen ki bu seçimin kaderini değiştirebilecek bir oran" yorumu dikkat çekmişti. 

31 MART'TAN 23 HAZİRAN SEÇİMLERİNE NELER YAŞANDI?

31 Mart seçim sonuçlarına İstanbul tartışması damga vurdu. AK Parti'nin 'oylar çalındı' iddiasıyla başlayan tartışmalar sonucunda YSK oy çokluğu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. 23 Haziran tarihini belirleyen YSK'nın kararına başta CHP olmak üzere muhalefetten sert tepkiler yükseldi. YSK kararı 23 Haziran seçim sürecine de damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti adayı Banali Yıldırım, 31 Mart'ta oyların yeniden sayılmasını istediklerini ancak CHP'nin itirazı nedeniyle iptal başvurusu yapmak zorunda olduklarını söyledi. 

VIP KRİZİ TARTIŞMASI

23 Haziran'a giden süreçte Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Havaalanı'nda VIP salonuna alınmaması ve Vali'ye hakaret iddiası ile başlayan tartışmalar öne çıktı. İmamoğlu, önce 'basitlik' dedim, sonra ise 'vali basitleşmiştir' dedim savunması yaptı. Ancak ortaya çıkan kamera kayıtlarıyla hakaret iddiası kayda geçti. 

ORTAK YAYIN TÜRKİYE'Yİ EKRANA KİLİTLEDİ

Habertürk sunucusu Didem Aslan'ın iki adayı canlı yayında buluşturmak için yaptığı davet ise 23 Haziran İstanbul seçimlerinin olduğu kadar demokrasi tarihimize de geçti. Yıldırım, canlı yayına çıkma davetini kabul etti ancak Uğur Dündar'ın sunucu olmasını istedi. Dündar önce olumlu karşılık verdi ancak daha sonra vazgeçti. AK Parti ve CHP'li yöneticiler, İsmail Küçükkaya üzerinde mutabık kaldı. İki adayın ortak yayındaki karşılaşmalarını Türkiye nefesini tutarak izledi. Fakat seçim sürecinde en çok tartışılan konulardan biri ortak yayın öncesi Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın 45 dakika görüştüğüne ilişkin görüntüler oldu. Cumhurbaşaknı Erdoğan, Binali Yıldırım ve AK Partili yöneticiler 'gizli' olduğu iddia edilen bu görüşmeyi sert sözlerle eleştirdi. 

YILDIRIM'DAN GÖRÜŞME YORUMU: GAYRİ AHLAKİ BİR DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere 5 gün kala İstanbul'da mitinglere başlaması ise seçim sürecini heyecanlandırdı. Erdoğan, "Vali'ye haket", ortak yayın öncesi İsamil Küçükkaya ile görüşmesi gibi konular üzerinden İmamoğlu'na yüklendi. 

ERDOĞAN'IN SİSİ BENZETMESİNE İMAMOĞLU'NDAN CEVAP

Arnavutköy Binali Yıldırım oy oranı ne? Ekrem İmamoğlu yüzde kaç oy aldı? 31 Mart seçim sonuçlarına göre Binali Yıldırım'ın önde olduğu Arnavutköy'de bu kez tablo nasıl şekillenecek? KARAR.COM seçim 2019 sayfasında tüm İstanbul ilçelerini olduğu gibi 23 Haziran Arnavutköy oy oranlarını canlı olarak sayfalarına taşıyor. Son dakika haberleriyle birlikte işte sonuçlar:

23 HAZİRAN ARNAVUTKÖY SEÇİM SONUÇLARI VE TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN