Büyükçekmece 23 Haziran İBB seçim sonuçları: Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy oranları | Seçim 2019

Büyükçekmece 23 Haziran İBB seçim sonuçları: Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy oranları | Seçim 2019

23 Haziran Büyükçekmece seçim sonuçları şu sıralar en çok sorgulanan konular arasına girdi. 31 Mart seçim sonuçları ile Büyükçekmece en çok tartışılan ilçelerden olmuştu. Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım arasında büyük çekişmeye sahne olacak Büyükçekmece seçim sonuçları oy oranları dakika dakika son dakika haberleriyle karar.com canlı seçim yayınında! Peki 23 Haziran Büyükçekmece İBB seçimlerinde AK Parti ve CHP’nin oy oranı kaç? İmamoğlu-Yıldırım oy farkı ne? İşte 23 Haziran Büyükçekmece seçim sonuçları ve detaylar

23 Haziran 2019 Büyükçekmece’de tekrarlanan İBB seçimlerinde; CHP ve İYİ Parti, Millet İttifakı ile AK Parti ve MHP de Cumhur İttifakı ile seçime girdi. İstanbul İBB seçim sonuçlarında hangi partinin Büyükçekmece’de kaç oy aldığı merak edilirken, 31 Mart’ta yapılan İBB seçimlerinde toplam 174 bin 661 seçmenin olduğu Büyükçekmece İBB seçimlerinde CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu 75 bin 27, AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım ise 66 bin 101 oy almıştı. Peki 23 Haziran 2019 İstanbul Büyükçekmece İBB seçimlerinde Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ya da diğer adaylar kaç oy aldı? Hangi parti Büyükçekmece’de birinci oldu? İşte Büyükçekmece AK Parti ve CHP’nin İBB seçimlerinde aldıkları oy oranları…

DAKİKA DAKİKA BÜYÜKÇEKMECE SEÇİM SONUÇLARI OY ORANLARI

23 Haziran 2019’da gerçekleşen İBB seçimlerinde Büyükçekmece’de hangi adayın kaç oy aldığı ve adayların oy oranı araştırılıyor. Yenilenen 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükçekmece’de CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 75 bin 27, AK Parti adayı Binali Yıldırım 66 bin 101, Saadet Partisi'nin adayı 679, BTP'nin adayı 421, TKP'nin adayı 150, Vatan Partisi adayı 194, DP adayı 237 ve DSP adayı 289 oy almıştı. Büyükçekmece 23 Haziran 2019 İBB seçim sonuçları için de aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

19-06/18/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1560853298.jpg

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI (31 MART)

31 Mart 2019’da gerçekleşen belediye başkanlığı seçimlerinde Büyükçekmece’de CHP ve İYİ Parti'nin kurduğu Millet İttifakı adayı Hasan Akgün, yüzde 50,34 oy oranı ve 72 bin 853 oy ile sandıktan birinci çıkarken, AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı adayı Mevlût Uysal, yüzde 47,45 ve 68 bin 671 oy oranıyla seçimi kaydetmişti. BBP adayı yüzde 0,68 oy oranı ve 980 oy, Saadet Partisi adayı yüzde 0,64 oy oranı ve 924 oy, Vatan Partisi yüzde 0,11 oy oranı ve 162 oy, DSP adayı yüzde 0,40 oy oranı ve 573 oy, TKP adayı yüzde 0,23 oy oranı ve 340 oy, BTP adayı yüzde 0,16 oy oranı ve 230 oy almıştı.

19-06/21/buyukcekmece-secim.jpg

BÜYÜKÇEKMECE 31 MART BELEDİYE MECLİS SEÇİMLERİ

YSK'nın iptal kararına giden sürçe Büyükçekmece sonuçları tartışmalara neden olmuştu. Adrese sahte seçmen kaydı iddiaları üzerine polis adreslerde aramalar yapmış, ortaya çıkan görütüler günlerce tartışılmıştı. 

Büyükçekmece'de vatandaşlara hitap eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece'de sahte seçmen iddiaları üzerine polisin yaptığı adres kayıt incelemesine ilişkin, "Emniyetimizi, polisimizi yormayın. Kapı kapı gezip insanları tedirgin etmeyin. Biz, bu şehirde, devletimizin seçimle ilgili gerekli kurumların teminatlarıyla seçime girdik. O bakımdan insanların zihnini bulandırmaya gerek yok." açıklaması yapmıştı. 

19-06/21/buyukcekmece.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise "İstanbul Büyükçekmece İlçemiz için olağan itirazımızı daha önce yapmıştık. Bugün de  olağanüstü itiraz yoluna gittik. İstanbul Büyükşehir Belediye Seçimlerinin yenilenmesi için olağanüstü itiraz hakkımızı daha sonra kullanacağız inşallah" ifadelerini kullanmıştı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Büyükçekmece'deki 'taşıma seçmen' ve usulsüzlük iddialarıyla ilgili "AK Parti itiraz etti, biz tahkikat yapıyoruz. Burada bir hile, suistimal ve yolsuzluk var" demişti. 

YENİDEN SAYIM YAPILAN İLÇELER

AK Parti'nin itirazı ile İstanbul'un tüm ilçelerinde oylar yeniden sayılmıştı. YSK AK Parti'nin tüm ilçelerde oyların yeniden sayımını ise reddetmişti. Ancak Küçükçekemece ile şu ilçelerde bazı sandıklarda oylar yeniden sayılmıştı: 

Ataşehir

Avcılar

Bağcılar

Bahçelievler

Beşiktaş 

Beykoz

Esenler 

Esenyurt 

Eyüpsultan

Fatih 

Gaziosmanpaşa

Kadıköy

Kartal 

Küçükçekmece

Pendik

Sarıyer

Sultangazi

Şişli 

Ümraniye 

Üsküdar

Zeytinburnu

Ekrem İmamoğlu-Binali Yıldırım arasında büyük çekişmeye sahne olacak Büyükçekmece seçim sonuçları oy oranları dakika dakika son dakika haberleriyle karar.com canlı seçim yayınında:

BÜYÜKÇEKMECE SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN