Son dakika! Pendik seçim sonuçları 23 Haziran İstanbul seçimleri Yıldırım İmamoğlu Pendik oy oranı

Son dakika! Pendik seçim sonuçları 23 Haziran İstanbul seçimleri Yıldırım İmamoğlu Pendik oy oranı

Pendik 23 Haziran seçim sonuçları, İmamoğlu ve Yıldırım oy oranları merak ediliyor. Sandıklar açılırken, İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu oy oranı ve Binali Yıldırım Pendik oy oranı sayfamızda. AK Parti’nin güçlü olduğu ilçe, 31 Mart seçim sonuçlarına göre, Binali Yıldırım’dan yana oyunu kullanmıştı. Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında geçen İBB seçim yarışında bu tablo değişecek mi? Detaylar KARAR.COM seçim 2019 sayfasında canlı olarak ekrana yansıyor. İşte 23 Haziran Pendik İBB seçim sonuçları…

YSK'nin kararının ardından iptal edilen İBB seçimlerinde seçmenler tekrardan sandığa gitti. Oy sayımı devam ederken ilk sonuçlar geliyor. 23 Haziran Pendik seçim sonuçları ve Pendik Binali Yıldırım oy oranı ile Ekrem İmamoğlu oy oranı da araştırılıyor. KARAR.COM İstanbul'un tüm ilçelerinde olduğu gibi Pendik 23 Haziran seçim sonuçlarını da canlı olarak vatandaşlara aktarıyor. Peki Pendik’te Ekrem İmamoğlu'na kaç oy çıktı? 31 Mart Pendik seçim sonuçlarına göre tablo değişti mi? Binali Yıldırım Pendik oy oranı ne? Tüm bu gelişmeler anbean sayfamızda…

23 HAZİRAN PENDİK SEÇİM SONUÇLARI NASIL ŞEKİLLENİR?

23 Haziran 2019 Pendik İBB seçimleri her iki parti için de büyük öneme sahip. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP ile İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ve AK Parti ile MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım İstanbul için yarıştı. 488 bin 959 seçmenin yer aldığı Pendik İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Binali Yıldırım’dan yana tercihini yapmıştı. İmamoğlu'na 164 bin 55 oy çıktı. Binali Yıldırım da 221 bin 200 oy aldı. Saadet Partisi 6 bin 1, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) bin 307, Türkiye Komünist Partisi (TKP) 359, Vatan Partisi 670, Demokrat Parti (DP) 766 ve Demokratik Sol Parti (DSP) bin 63 oy almıştı. 23 Haziran Pendik İBB seçim sonuçlarına aşağıdaki linke tıklayarak erişebilirsiniz…

19-06/21/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561146080.jpg

Pendik Belediye Başkanlığı'nı ise AK Parti’nin adayı Ahmet Cin kazanmıştı.

PENDİK 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI

Tekrarlanan seçimlerde bu defa sadece İBB seçimleri için yarışıldı. Yine Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında geçen 23 Haziran yarışında Pendik’den gelecek sonuçlar her iki parti için bir hayli önemli. Tablonun değişmeyeceği öngörülse de Yıldırım ve İmamoğlu'na diğer partilerin aldığı oylardan ne kadarının yansıyacağı merak konusu. Çünkü bu defa kararsız seçmenlerin kimi tercih edeceği kadar, diğer parti tabanlarının nasıl hareket edeceği de sonuçlar için akıllarda soru işareti bırakıyor. Peki 23 Haziran Pendik seçim sonuçları nasıl şekillendi? Binali Yıldırım oy Pendik oy oranı, Ekrem İmamoğlu Pendik oy oranını canlı olarak haberimizden takip edebilirsiniz.

ANKETLER BİNALİ YILDIRIM EKREM İMAMOĞLU İÇİN NE DİYOR?

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü.

ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti.

19-06/21/1-1561015490.jpg

23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü.

ADA Araştırma şirketinin 23 Haziran anketinde ise Binali Yıldırım yüzde 48,30, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

19-06/21/4-1561146108.jpg

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ise İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde çıkmıştı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı tahmin edilmişti.

MAK Danışmanlık’ın yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat, "Seçimin tekrarlanması durumunda İBB seçiminin iptali, seçimin tekrarlanması kararı verilmesi durumunda politik tercihiniz değişir mi? diye bir soru sorduk. Yüzde 79 değişmez diyor. Yüzde 8 kararsız, yüzde 13 evet değişir. Kararsızları dağıttımızda yüzde 16, 17'lik bir seçmen ki bu seçimin kaderini değiştirebilecek bir oran" yorumu dikkat çekmişti.

YILDIRIM'EDAN İMAMOĞLU'NA ÇAY DAVETİ YANITI

Binali Yıldırım, ortak canlı yayın programında Ekrem İmamoğlu'na yaptığı çay davetini yineledi. Yıldırım, "Pazar geçsin, işimizi gücümüzü bitirelim sonra nerede isterse çayımızı içer, sohbetimizi yaparız" dedi. İstanbul büyükşehğir Belediye Başkan adaylarını bir araya getiren ortak canlı yayın programında gündeme gelen 'çay davetine' Binali Yıldırım'dan yanıt geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yağan Yıldırım, 'Çayımızı mazbatadan sonra içelim' dedi. Yıldırım'ın Twitter paylaşımında şunları söyledi, "Ekrem Bey'e yaptığım çay davetim hâlâ geçerli ama misafir ev sahibinin kuzusudur. Böyle tez canlılığa lüzum yok. Pazar geçsin, işimizi gücümüzü bitirelim sonra nerede isterse çayımızı içer, sohbetimizi yaparız"

19-06/21/binali-yildirim.jpg

KARAMOLLAOĞLU'NDAN YILDIRIM AÇIKLAMASI

AK Parti İstanbul adayı Yıldırım'ın "Siyaseten bazı yanlış açıklamalar olmuştur, Saadet Partili kardeşlerimizin gönlü kırılmış, incinmiş olabilirler, özür diliyorum" sözlerini değerlendiren SP lideri Karamollaoğlu "Davranışını olumlu buluyorum. Ancak aday çekme gibi bir durum söz konusu olamaz" dedi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın "Siyaseten bazı yanlış açıklamalar olmuştur, Saadet Partili kardeşlerimizin gönlü kırılmış, incinmiş olabilirler, bu yüzden onlardan özür diliyorum, haklarını helal etsinler" sözlerini değerlendiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu "Davranışını olumlu buluyorum. Ancak aday çekme gibi bir durum söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

"DAVRANIŞINI OLUMLU BULUYORUM"

SP lideri Temel Karamollaoğlu ve 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) başkanı seçimlerindeki adayı Necdet Gökçınar basın mensuplarıyla bir araya geldi. Karamollaoğlu, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın kendilerinden özür dilemesini değerlendirdi: "Davranışını olumlu buluyorum. Ancak aday çekme gibi bir durum söz konusu olamaz. Kaldı ki aday çekmenin etkisi öngörülen gibi de olabilir, tersi de..."

Saadet Partisi'nin İstanbul adayı Necdet Gökçınar da "'Neden seçime giriyorsun?’ demek bu seçimde moda oldu. İster 100 oy alırım ister 5. Bu demokratik bir yarış değil mi? Ayrıca madem benden bu kadar çekiniyorsun, neden 2 kişiyi çağırdığın yere (Yıldırım- CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayınına) beni çağırmıyorsun?" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gökçınar TRT'ye de seslendi: "Madem adaylar kendi müracaat ediyormuş, biz de müracaatımızı yaptık. Bu bir test değil samimi bir başvuru. Davet bekliyoruz. Yalnız TRT elini çabuk tutsun. Seçime 3 gün kaldı."

NE OLMUŞTU?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, dün Saadet Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Milli Gazete'yi ziyaret etmişti.

Burada Saadet Partililerden özür dileyen Yıldırım, şunları kaydetti: "Saadet Partili kardeşlerimden özür diliyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı dünya lideri yapan bu harekettir, Milli Görüştür. Bunu kimse inkar edemez, kendisi de inkar edemez. Bizim birbirimizden farkımız yok. Bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde bir araya geliyoruz. Yaşayış olarak, ahirete bakış olarak farkımız yok. Siyaseten bazı yanlış açıklamalar olmuştur, Saadet Partili kardeşlerimizin gönlü kırılmış, incinmiş olabilirler, bu yüzden onlardan özür diliyorum, haklarını helal etsinler. Bu da kesinlikle seçim yatırımı değil, yanlış anlaşılmasın..."

31 MART İBB SEÇİM SONUÇLARI NEDEN İPTAL EDİLDİ

Sonuçları hala tartışılan 31 Mart yerel seçimleri, AK Parti'nin itirazı ile tüm ilçelerde geçersiz oyların sayılması, bazı ilçelerde tüm oyların sayılması (yüzde 10) ve sandık sonuç cetvellerinde Binali Yıldırım aleyhine olan kaydırmaların düzeltilmesiyle iptal sürecine girdi. AK Parti tüm ilçelerde oyların yeniden sayımasını talep etti. Ancak bu CHP'nin itirazına takıldı. Fatih'te ise 838 sandıktaki 7 bin 618 geçersiz oyun incelenmesi yapıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak geçersiz oyların sayımı sonucunda 12 bin 300 oyun daha Binali Yıldırım'a geçtiğini söylemişti. Tüm bunlardan sonra AK Parti olağanüstü kanunsuzluk başvurusu yaptı. YSK da seçimleri iptal ederek 23 Haziran'da yapılmasına karar verdi.  

Pendik 23 Haziran seçim sonuçları, İmamoğlu ve Yıldırım oy oranları merak ediliyor. Sandıklar açılırken, İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu oy oranı ve Binali Yıldırım Pendik oy oranı sayfamızda son dakika haberleriyel grafiklere yansıtıyoruz. 31 Mart seçim sonuçları-23 Haziran seçim sonuçları ilçe ilçe karşılaştırmasını da takip edebilirsiniz: 

PENDİK İBB SEÇİM SONUÇLARI OY ORANLARI SON DURUM

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN