Tuzla 23 Haziran seçim sonuçları: İmamoğlu Yıldırım Tuzla oy oranları | İBB seçimleri 2019

Tuzla 23 Haziran seçim sonuçları: İmamoğlu Yıldırım Tuzla oy oranları | İBB seçimleri 2019

Tuzla 23 Haziran İstanbul İBB seçim sonuçlarını anbean haberimizde yer alıyor. Karar.com seçim 2019 sayfasına Tuzla Binali Yıldırım oy oranı Ekrem İmamoğlu oy yüzdesi son dakika haberleriyle yansıyor... AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın da seçmen kütüğünün bulunduğu Tuzla 23 Haziran seçim sonuçları merak ediliyordu. Peki oylar sayılırken Tuzla seçim sonuçları son durum ne? Yıldırım mı önde İmamoğlu mu? İşte sandıklar açılıp, ilk veriler gelmeye başladığı andan itibaren Tuzla 23 Haziran İBB seçim sonuçları…

Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlendi, gözler ise sandıklardan gelecek sonuçlara çevrildi. 23 Haziran Tuzla seçim sonuçları da merakla sorgulanıyor. Peki Tuzla 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları nasıl şekillendi. Tuzla Binali Yıldırım oy oranı kaç? Tuzla 23 Haziran Ekrem İmamoğlu oy yüzdesi ne? 31 Mart seçim sonuçlarına göre İBB seçimlerinde toplam 177 bin 421 seçmenin yer aldığı Tuzla’da AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu’na göre daha fazla oy almıştı. Peki Binali Yıldırım’ın da kütüğünün bulunduğu Tuzla’da sonuç değişecek mi? Tuzla 23 Haziran İBB seçim sonuçları ne olacak? karar.com seçim 2019 sayfasında tüm bu soruların yanıtını paylaşıyor…

TUZLA 23 HAZİRAN İBB SEÇİM SONUÇLARI İLE İMAMOĞLU-YILDIRIM ORANI

23 Haziran İBB seçimlerinde Tuzla sonuçları için bu linki kullanabilir, Tuzla oy oranlarını anlık olarak takip edebilirsiniz. 31 Mart Tuzla seçim sonuçlarına göre; Tuzla Aydınlı Emlak Konut Cemil Meriç İlk ve Ortaokulu'nda oyunu kullanan Binali Yıldırım’ın sandığından 149 ile en yüksek oy kendisine çıkmıştı. Ekrem İmamoğlu ise bu sandıktan 134 oy almıştı.

19-06/23/tuzla-secim-sonuclarijpgg.jpg

TUZLA SEÇİM SONUÇLARI OY ORANLARI (31 MART)

31 Mart 2019’da gerçekleşen belediye başkanlığı seçimlerinde Tuzla'da AK Parti adayı Şadi Yazıcı, yüzde 50,52 oy oranı ve 74 bin 227 oy alarak, seçimlerin galibi olmuştu. Yüzde 46,22 oy oranı bulunan CHP'nin adayı Salim Gürsoy ise 67 bin 912 oy alarak, seçimleri kazanamamıştı. Saadet Partisi yüzde 1,61, BBP yüzde 1,4, DSP yüzde 0,29, Vatan Partisi ve BTP yüzde 0,16'şar oy almıştı.

19-06/23/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1561283469.jpg

TUZLA SEÇİM SONUÇLARI VE KARARSIZLARIN ETKİSİ

Tuzla'da 177 bin 421 seçmenden 151 bin 121’i 31 Mart'ta sandığa gitmişti. Yani ortalama 20 bin seçmen oy vermeyenler ya da kararsız oldukları için seçime gitmeyenlerden oluşuyordu. Bu sayıda kararsız AK Parti'nin güçlü olduğu ilçede Binali Yıldırım için hayati öneme sahip. Tuzla AK Parti İlçe Teşkilatı, seçim kampanyasında yüz yüze görüşme yaparak kararsızları ikna etmeye çalıştı. 23 Haziran Tuzla seçim sonuçları bu görüşmelere ne yanıt vereceğini gösterecek.

31 MART İBB SEÇİM SONUÇLARI NEDEN İPTAL EDİLDİ

Sonuçları hala tartışılan 31 Mart yerel seçimleri, AK Parti'nin itirazı ile tüm ilçelerde geçersiz oyların sayılması, bazı ilçelerde tüm oyların sayılması (yüzde 10) ve sandık sonuç cetvellerinde Binali Yıldırım aleyhine olan kaydırmaların düzeltilmesiyle iptal sürecine girdi. AK Parti tüm ilçelerde oyların yeniden sayımasını talep etti. Ancak bu CHP'nin itirazına takıldı. Fatih'te ise 838 sandıktaki 7 bin 618 geçersiz oyun incelenmesi yapıldı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak geçersiz oyların sayımı sonucunda 12 bin 300 oyun daha Binali Yıldırım'a geçtiğini söylemişti. Tüm bunlardan sonra AK Parti olağanüstü kanunsuzluk başvurusu yaptı. YSK da seçimleri iptal ederek 23 Haziran'da yapılmasına karar verdi.

ANKETLER NE DİYORDU? İŞTE YILDIRIM-İMAMOĞLU 23 HAZİRAN ANKET SONUÇLARI

ADA ARAŞTIRMA

ADA Araştırma şirketinin yaptığı ankete katılanların verdiği cevaplara göre kararsızların dağıtılması sonucunda Binali Yıldırım yüzde 48,30 destek alırken, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64'lük oranla öne geçti. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

PİAR ARAŞTIRMA

İstanbul'da 23 Haziran günü yenilenecek seçimle ilgili Piar araştırma şirketi tarafından yapılan bir değerlendirmede, "kitle psikolojisinin Ekrem İmamoğlu lehine olduğu" yorumu yapıldı. Seçimlerin her iki taraf için de riskler barındırmakla birlikte her iki adayın da kazanma ihtimali bulunduğu belirtilen Piar açıklamasında, “Ancak kitle psikolojisinin Ekrem İmamoğlu lehine olduğunu söylemekte fayda görüyoruz.” denildi. Piar'ın sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamasında, seçmen psikolojisini doğru yönlendiren tarafın bu kez farklı kazanabileceği belirtilerek, “Seçimlerin sonuna doğru hangi adayın kazanacağı fikri ağır basarsa o aday 31 Mart'a oranla çok daha büyük fark yapabilir.” ifadesi kullanıldı.

31 MART'I BİLEN ANKET ŞİRKETİ "İMAMOĞLU" DEDİ

31 Mart sonuçlarını en yakın tahmin eden araştırma şirketi ADA, ise sonuçları şu şekilde açıkladı:

Seçim anketine katılan vatandaşların yüzde 50,64'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini söylerken, Binali Yıldırım'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48,30'da kaldı.

Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 0,84'te kaldı.

 Karar.com seçim 2019 sayfasına Tuzla Binali Yıldırım oy oranı Ekrem İmamoğlu oy yüzdesi son dakika haberleriyle yansıyor... 

TUZLA 23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN