Gaziosmanpaşa 23 Haziran seçim sonuçları: İmamoğlu Yıldırım oy oranı | 23 Haziran İstanbul seçimleri

Gaziosmanpaşa 23 Haziran seçim sonuçları: İmamoğlu Yıldırım oy oranı | 23 Haziran İstanbul seçimleri

GOP 23 Haziran seçim sonuçları ve Yıldırım-İmamoğlu’nun oy oranları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sandıkların açılmasının ardından İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu Gaziosmanpaşa oy oranı ve Binali Yıldırım oy oranı sayfamızda. AK Parti’nin güçlü olduğu Gaziosmanpaşa, iptal edilen 31 Mart seçim sonuçlarına göre, Binali Yıldırım’dan yana oyunu kullanmıştı. Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu arasında geçen İBB seçim sonuçları değişecek mi? Tüm gelişmeler KARAR.COM seçim 2019 sayfasında anlık olarak paylaşılıyor.

YSK'nin kararının ardından iptal edilen 23 Haziran İstanbul seçimlerinde seçmenler tekrardan sandığa gitti. Oy sayımı devam ederken ilk sonuçlar da gelmeye başladı. Gaziosmanpaşa seçim sonuçları ve Gaziosmanpaşa Binali Yıldırım oy oranı ve Ekrem İmamoğlu oy oranı ise en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. KARAR.COM İstanbul'un tüm ilçelerinde olduğu gibi Gaziosmanpaşa 23 Haziran seçim sonuçlarını da anbean seçmenlere aktarıyor. Peki Gaziosmanpaşa ilçesinde Binali Yıldırım’a kaç oy çıktı? 31 Mart seçim sonuçlarına göre 23 Haziran’da Gaziosmanpaşa’da tablo değişti mi? Binali Yıldırım Gaziosmanpaşa oy oranı ne? İşte Gaziosmanpaşa 23 Haziran seçim sonuçlarına dair aradıklarınız…

23 HAZİRAN GAZİOSMANPAŞA SEÇİM SONUÇLARI

23 Haziran Gaziaosmanpaşa seçim sonuçları her iki parti için de büyük önem taşıyor. Toplamda 343 bin 917 seçmenin bulunduğu Gaziosmanpaşa'da 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti ile MHP tarafından kurulan Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kıyasıya yarıştı. 343 bin 917 seçmenin bulunduğu Gaziosmanpaşa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Binali Yıldırım’dan yana tercih yapmıştı. Binali Yıldırım’a 153 bin 270 oy çıkarken, İmamoğlu ise 111 bin 119 oy aldı. Saadet Partisi 5 bin 440, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) bin 10, Türkiye Komünist Partisi (TKP) 239, Vatan Partisi 520, Demokrat Parti (DP) 685 ve Demokratik Sol Parti (DSP) 919 bağımsız aday Özge Akman 1 oy almıştı.

19-06/21/gaziosmanpasa-23-haziran-secim-sonuclari-imamoglu-yildirim-oy-orani-23-haziran-istanbul-secimlerijpgg.jpg

31 Mart Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı'nı ise AK Parti’nin adayı Hasan Tahsin Usta kazanmıştı.

GAZİOSMANPAŞA 23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI

Tekrarlanan seçimlerde bu defa yalnızca İBB seçimleri için yarışıldı. Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında geçen 23 Haziran yarışında Gaziosmanpaşa’dan gelecek sonuçlar her iki parti için oldukça önemli. Tablonun değişmeyeceği öngörülüyor. Fakat Yıldırım ve İmamoğlu'na diğer partilerin aldığı oylardan ne kadarının yansıyacağı merak ediliyordu. Çünkü bu defa kararsız seçmenlerin kimi tercih edeceği kadar, diğer parti tabanlarının nereye yöneleceği de sonuçlar için önemli.

Peki 23 Haziran Gaziosmanpaşa seçim sonuçları nasıl şekillendi? Bu link ile tıkladıktan sonra Binali Yıldırım Gaziosmanpaşa oy oranı, Ekrem İmamoğlu Gaziosmanpaşa oy oranını öğrenebilirsiniz.

19-06/21/secim-sonuclari-icin-tiklayin.jpg

ANKETLER NE DİYOR? BİNALİ YILDIRIM MI? İMAMOĞLU MU?

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü.

ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti.

23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü.

ADA Araştırma şirketinin 23 Haziran anketinde ise Binali Yıldırım yüzde 48,30, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankette ise İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde çıkmıştı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı tahmin edilmişti.

MAK Danışmanlık’ın yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat, "Seçimin tekrarlanması durumunda İBB seçiminin iptali, seçimin tekrarlanması kararı verilmesi durumunda politik tercihiniz değişir mi? diye bir soru sorduk. Yüzde 79 değişmez diyor. Yüzde 8 kararsız, yüzde 13 evet değişir. Kararsızları dağıttımızda yüzde 16, 17'lik bir seçmen ki bu seçimin kaderini değiştirebilecek bir oran" yorumu dikkat çekmişti.

31 MART'TAN 23 HAZİRAN SEÇİMLERİNE NELER YAŞANDI?

31 Mart seçim sonuçlarına İstanbul tartışması damga vurdu. AK Parti'nin 'oylar çalındı' iddiasıyla başlayan tartışmalar sonucunda YSK oy çokluğu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. 23 Haziran tarihini belirleyen YSK'nın kararına başta CHP olmak üzere muhalefetten sert tepkiler yükseldi. YSK kararı 23 Haziran seçim sürecine de damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti adayı Banali Yıldırım, 31 Mart'ta oyların yeniden sayılmasını istediklerini ancak CHP'nin itirazı nedeniyle iptal başvurusu yapmak zorunda olduklarını söyledi.

ORTAK YAYINDA ''SAYIŞTAY'' TARTIŞMASI

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun, Büyükşehir Belediyesi'ndeki "israfın" belgesi olarak gösterdiği Sayıştay'ın denetim raporları, Sayıştay Başkanlığı ile CHP'yi karşı karşıya getirdi. Sayıştay, uzun yıllar sonra denetim raporları ile ilgili ilk kez, arka arkaya açıklamalar yaparak, büyükşehir belediyesinin bilançolarında "usulsüzlük ya da kamu zararı doğduğu" yönünde bir tespit olmadığını açıkladı, "Büyükşehir, İETT ve İSKİ'nin 2017 hesap ve işlemlerine ilişkin denetim raporunda, tespit ve öneriler çerçevesinde olumlu görüş verildiği açıkça belirtilmiş olup, muhasebe ve kayıt sistemine ilişkin bazı bulgular ile bunlara ilişkin önerilerde bulunmuştur" ifadelerini kullandı. Oysa CHP iddialarına dayanak olarak, Sayıştay'ın internet sitesinde de yer alan denetim raporlarını gösteriyor. Ekrem İmamoğlu'nun belediyedeki "israfın" dayanağı olarak gösterdiği Sayıştay raporlarındaki tespitler ne anlama geliyor, Sayıştay'ın internet sitesinde de yayınlanan denetim raporunda, hukuki terim olarak doğrudan "usulsüzlük, israf, kamu zararı" ifadeleri yer almıyor. Zira Sayıştay mevzuatında "kamu zararı" ifadesi farklı bir denetim sürecini ifade ediyor. Zaten Sayıştay açıklamasında da bu duruma vurgu yapılıyor ve denetim raporunda yer alan tespitlerin de "usulsüzlük" veya "kamu zararı" doğurucu işlemler olmadığı ifade ediliyor. Çünkü böyle bir tespit ancak "yargılamaya esas raporlarda" yer alıyor ve Sayıştay yargılamasına tabi. Sayıştay yasanın "yargılamaya esas rapor" başlıklı 48. maddesinde, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin hesap ve işlemlerinin denetimi sırasında denetçiler tarafından kamu zararına yol açan bir konu saptandığında, sorumluların savunmalarının alınarak, mali yıl sonu itibariyle yargılamaya esas rapor düzenlenmesi zorunluluğu bulunuyor ve söz konusu idarenin savunması alınarak, ilgiler hakkında "hesap yargılaması" yapılmasının yolu açılıyor. İmamoğlu'nun açıkladığı 2017 denetim raporunun hukuki sonucu ve yaptırımları ise "yargılamaya esas rapordan" farklı usule ve prosedüre tabi olduğu için, Sayıştay açıklamasında, "kamu zararı" veya "usulsüzlük olmadığı" yönünde açıklama yaptı. Sayıştay raporunun "öneriler" bölümünde yasalara aykırı ya da hatalı işlem, usulsüzlükler doğrudan "usulsüzlük, kamu zararı oluşmuştur" gibi ifadelere kullanılmasa da doğrudan örnekler ve belgelerle gösteriliyor ve idareye, bu hata, kusurlu işlem, usulsüz işlemlerin düzeltilmesi önerisi yer alıyor.

İdarenin "düzeltecekleri" yönündeki savunmalarına karşın çoğunlukla Sayıştay raporlarında saptanan usulsüzlüklerin giderilip giderilmediği "izleneceği" notu düşülüyor. CHP'nin gündeme getirdiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili "hatalı bulgularda" da, bazıları geçmiş yıllardan devam eden bu bulgularla ilgili idarenin verdiği yanıtlara karşın, bu konuların bir sonraki denetimde izleneceği ifade ediliyor. "Kamu zararı", "usulsüzlük" ifadeleri "yargılamaya esas raporlarda" kullanıldığı için Sayıştay'ın 2017 Denetim Raporu'nda bu ifadeler yer almıyor. 59 hatalı bulguya yer verilen ve bir sonraki yıl, yani 2018 denetiminde de izleneceği ifade edilen denetim raporunda bu nedenle, "mevzuata aykırılık", bilançoların "tam ve doğruyu göstermediği" veya bazı işlemlerle ilgili "hatalı" işlem yapıldığı ifadeleri kullanılıyor. İmamoğlu'nun gündeme getirdiği bu iddianın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyet raporunda yer aldığına ilişkin haberler ulusal basına yansıdı. 2018 ve öncesinde iktidar partisine yakın dernek, vakıf ve cemaatlere toplam 847 milyon 592 bin 858 liralık yardık aktarıldığı ifade edilmişti.

YILDIRIM'DAN SAYIŞTAY YORUMU:

GOP 23 Haziran seçim sonuçları ve Yıldırım-İmamoğlu’nun oy oranları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sandıkların açılmasının ardından İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu Gaziosmanpaşa oy oranı ve Binali Yıldırım oy oranı sayfamızda. 

GAZİOSMANPAŞA 23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN