Son dakika! Ekrem İmamoğlu oy oranı ne? 23 Haziran İstanbul Seçim Sonuçları karar.com canlı

Son dakika! Ekrem İmamoğlu oy oranı ne? 23 Haziran İstanbul Seçim Sonuçları karar.com canlı

Türkiye 23 Haziran seçim sonuçları için kilitlendi. Peki Ekrem İmamoğlu oy oranı ne? Binali Yıldırım yüzde kaç oy aldı? İki aday arasındaki fark ne kadar? 10 milyon seçmenin sandığa gittiği İstanbul son sözü söyledi. Sandıklar açıldıktan sonra son dakika haberleriyle ilk oy oranları da geliyor. 23 Haziran seçim sonuçları son durum Karar seçim özel sayfasında grafiklerle anlık olarak izleyebilir, son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. Hangi aday hangi ilçede yüzde kaç oy aldı. İstanbul geneli oy farkı ne kadar oldu? İşte dakika dakika 23 Haziran 2019 seçimleri son durum...

Yüksek Seçim Kurulu'nun tartışmalı iptal kararı ile yeniden sandığı giden İstanbul, CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Binali Yıldırım arasında tercihini yaptı. Kıyasıya geçen yarışta ilk sonuçlar merak ediliyor. Oy sayımı sürerken, "Ekrem İmamoğlu oy oranı ne? Binali Yıldırım yüzde kaç oy aldı? Yıldırım-İmamoğlu farkı kaç?" sorularının cevabı da vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İlk veriler geldiği andan itibaren aşağıdaki linke tıklayarak 23 Haziran seçim sonuçları ile ilgili son dakika haberleri ve oy oranlarını grafiklerle takip edebilirsiniz. Seçim 2019 sayfasına Binali Yıldırım oy oranı, Ekrem İmamoğlu oy sayısı, ilçelerde son durum ve son dakika seçim haberleri yansıyor. 

19-06/23/untitled-6.jpg

ANKA'ya göre yüzde 54,20 oy oranı ve 4 milyon 740 bin 519 oy alan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart'ın ardından yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Yüzde 44,99 oy oranı ve 3 milyon 934 bin 692 oy alan Binali Yıldırım ise seçimleri kaybetti... (Bu sonuçlar kesin değildir. Kesin sonuçlar YSK'nin açıklamasıyla belli olacaktır.)

19-06/20/secim-sonuclari-icin-tiklayin.jpg

23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

Peki 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları nasıl ekillenir. 31 Mart'taki tablo değişirmi. Türkiye günlürdir bu sorunun cevabını arıyor. Sandıktan çıkacak sonuçlar, oy oranları, Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu oy farkı merak edilirken, mevcut tabloya ve bu tabloyu değiştirecek etkenlere bakmakta fayda var. 31 Mart seçim sonuçlarına göre Ekrem İmamoğlu 8 milyon 866 bin 620 seçmenden yüzde 48,8'nin yani 4 milyon 171 bin 126 oy larak yarışı önde bitirdi. Binali Yıldırım ise yüzde 48,55 oy oranı ve 4 milyon 149 bin 667 oy aldı. Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, yüzde 1,21 oy oranı ve 103 bin 300 oy, DSP'nin adayı Muammer Aydın, yüzde 0,36 ve 30 bin 817 oy, BTP'nin adayı Selim Kotil ise yüzde 0,32 oy oranı ve 27 bin 238 oy almıştı

19-06/20/screenshot_5.jpg
31 Mart İstanbul seçim sonuçları 23 Haziran'da nasıl değişecek? Türkiye aylardır bu sorunun cevabına kilitlendi. 20 Haziran'da İmralı'dan HDP'ye yapılan 'tarafsız olun' çağrısı başta Kürt seçmenlerin ağırlıkta olduğu Esenyurt gibi ilçelerde nasıl yankılanacak? Bu sorunun cevabı ilk sorunun cevabını da etkileyecek mi? Yukardaki tablo biraz da buna göre şekillenecek? 

 

31 MART TABLOSU DEĞİŞ Mİ? İMAMOĞLU-YILDIRIM OY FARKI NE OLUR?

AK Parti'nin yolsuzluk iddiaları, bazı seçim sonuç tutanaklarındaki kaydırmalara yaptığı itiraz ile iki aday arasındaki oy farkı 13 bine kadar inmişti. Oyların tamamının sayılmasını isteyen AK Parti'nin YSK'ya yaptığı başvuru CHP'nin itirazına takılmıştı. Bu nedenle AK Parti seçimlerin olağanüstü kanunsuzluk gerekçesiyle iptalini istedi. YSK tartışmalı bir kararla seçimlerin yenilenmesine, sandıkların 23 Haziran'da kurulmasına karar verdi. Bu durum ilk etapta mağdur duruma düşen İmomğu'nun oylarının artmasına neden oldu. Ancak anketler açılan farkın 23 Haziran'a doğru kapandığını gösterdi. Öte yandan seçim sürecinde yaşanan bazı tartışmalar ve gelişmelerin dengelelere etki edeceği kuşkusuz.

 

31 MART'TAN 23 HAZİRAN’A DEK NE OLDU?

31 Mart seçim sonuçlarına İstanbul’daki İBB seçimleri damgasını vurdu. AK Parti, 'oylar çalındı' derken, YKS, 4 üyenin ‘yenilenmesin’ görüşüne 7 üyenin ‘yenilensin’ kararının ardından sadece İBB seçimlerinin iptaline karar verdi. AK Parti cenahı, oyların çalındığını ancak, bunun hukuk dilinde değil de halk dilinde çalındığını söylerken, CHP tarafı da bu söylemin ‘komik’ olduğunu öne sürdü. AK Parti seçimlerin yenilenmemesini, oyların tekrardan sayılmasını talep ettiklerini çünkü seçimlerin ardından sayılan sandıkların yüzde 10’unu ile birlikte 29 bin olan farkın 14 binlere kadar gerilediğini gerekçe gösterdi ve CHP’nin sandıkların sayılmaması konusunda direndiğini iddia etti. Bundan dolayı da iptal başvurusu yapmak zorunda kaldıklarını savundu.

‘’VIP KRİZİ’’ 23 HAZİRAN ÖNCESİ ÇOK TARTIŞILDI

İstanbullular, 23 Haziran İBB seçimlerine giden dönemde Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Havaalanı'nda VIP salonuna alınmaması ve Ordu Valisine hakaret iddiası ile başlayan tartışmalar çok konuşuldu. İmamoğlu, "it’’ demediğini "Vali basitlik yapmıştır’’ dediğini öne sürse de medyada çıkan kamera kayıtları onun tam aksini göstermekteydi.

İMAMOĞLU-YILDIRIM ORTAK YAYINI

Habertürk sunucusu Didem Aslan Yılmaz'ın iki adayı canlı yayında bir araya getirmek için yaptığı girişim de 23 Haziran İstanbul seçimlerinin olduğu kadar demokrasi tarihimizde de önemli bir yer edindi. Yıldırım, canlı yayına çıkma davetini kabul etti fakat usta gazeteci Uğur Dündar'ın sunucu olması talebinde bulundu. Dündar ilk başta olumlu yanıt verdi fakat daha sonra Türk demokrasisinin ve gazetecilik anlayışının zarar görmemesi için bu kararında vazgeçtiğini açıkladı. AK Parti ve CHP'liler, İsmail Küçükkaya üzerinde mutabık kaldı. İki adayın ortak yayındaki karşılaşmalarını Türkiye nefesini tutarak takip etti. Ancak seçim sürecinde en çok tartışılan konulardan biri ortak yayın öncesi Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın 45 dakika görüştüğüne ilişkin görüntüler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım ve AK Partili yöneticiler 'gizli' olduğu iddia edilen bu görüşmeyi sert sözlerle eleştirdi.

 

BİNALİ YILDIRIM: GAYRİ AHLAKİ BİR DURUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlere 5 gün kala İstanbul'da mitinglere başlaması da seçim sürecine heyecan katmıştı. Erdoğan, "Vali'ye hakaret", ortak yayın öncesi İsamil Küçükkaya ile görüşmesi gibi konular üzerinden CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'na yüklendi.

Ortak yayın ve tartışmalar, İmamoğlu'nun performansı, Yıldırım'ın çıkışları ve AK Parti'nin "İmamoğlu yalan söylüyor" propagandası seçimin son gününe kadar sürdü. Bu durum AK Parti'nin oylarının toparlandığı şeklinde yorumlandı. 

Öte yandan Saadet Partisi tabanının ne yönde oy kullanacağı da 23 Haziran seçim sonuçları ve Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu oy farkını etkileyecek bir unsur olarak hep konuşuldu. Binali Yıldırım'ın Milli Gazete'yi ziyaret ederek "Saadet Partililerden özür diliyorum" açıklaması yapması hiç kuşkusuz SP tabanında etkili oldu. 

23 HAZİRAN SONUÇLARI İÇİN YAPILAN ANKETLER NE DİYOR?

OPTİMAR 23 HAZİRAN ANKETİ

Optimar Araştırma şirketi, 23 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili yaptığı son ankette CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 52 ile Binali Yıldırım’ın dört puan önünde olduğunu ortaya koydu. 

ORC 23 HAZİRAN ANKET SONUÇLARI

12-14 Haziran 2019’da 6 bin 580 kişi ile yüz yüze yapılan görüşmenin ardından AK Parti İstanbul Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın oy oranını yüzde 48,3’e çıkardığı ve bu sonuçlara göre oylarını yükselttiği aktarılırken, CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun oy oranı ise yüzde 47,7’de kaldı. Diğer kategorisinde yer alanların oranı yüzde 0,6 olurken, kararsızlar ise yüzde 3,6’da kaldı. İlk ankette Yıldırım, yüzde 47,0, Ekrem İmamoğlu yüzde 46,7 oy oranına sahipti. Buna göre Yıldırım, oy oranını artırdı.

19-06/20/1-1561015490.jpg

NEN BİLGİ DANIŞMANLIK 23 HAZİRAN SEÇİMLERİ ANKET SONUÇLARI

17-18 Haziran tarihlerinde, İmamoğlu-Yıldırım ortak yayınından sonra yapılan Ne Bilgi Danışmanlık anketinde ise İstanbulluların yüzde 66.20'si Binali Yıldırım'ın vaatlerini yerine getireceğine inanıyor. Ekrem İmamolğu için ise bu oran yüzde 47. 

19-06/21/ankettt.jpg

"23 Haziran'da kime oy vereceksiniz?" sorusuna ise ankete katılanların yüzde 50.45'i Binali Yıldırım, yüzde 48.89'u ise Ekrem İmamoğlu cevabını verdi. Bu oranlar seçim sonuçlarının son dakikakaya kadar belli olmayacağını gösteriyor. 

19-06/21/anketnev.jpg
Kararsızlar dağıtıldığında ise oranlar Binali Yıldırım yüzde 48.81, Ekrem İmamoğlu yüzde 47.30 oy oranında gözüküyor. 

MAK DANIŞMANLIK 23 HAZİRAN ARAŞTIRMASI

MAK Danışmanlık Araştırma Şirketi’nin 11 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre 23 Haziran'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın 2 puan önünde. 15 ve 20 Mayıs arasında yapılan anketin sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldıktan sonra İmamoğlu yüzde 50,3, Binali Yıldırım yüzde 48,2 ve Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar yüzde 0,75 oy alacağı öngörülüyor.

KONDA ARAŞTIRMASI

Konda araştırma şirketinin gerçekleştirdiği son ankete göre İmamoğlu oyların yüzde 49'unu alırken Yıldırım yüzde 40,9 oranında oy toplayacak. Konda'dan yapılan açıklamada yüzde 9,4 kararsız veya oy kullanmayacak seçmen orantılı bir şekilde dağıtıldığında ise Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 54, Binali Yıldırım’ın ise yüzde 45 oy oranına ulaşacakları hesaplandı.

İSTANBUL İBB SEÇİM SONUÇLARINI KİM KAZANDI? (31 MART)

İstanbul’da İBB seçim sonuçlarını 31 Mart’ta CHP ve İYİ Parti tarafından kurulan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazanmıştı. Toplamda 4 milyon 171 bin 126 kişinin oyunu alan İmamoğlu, oyların yüzde 48,8'ine sahip olmuştu. 4 milyon 149 bin 667 oy alan AK Parti ve MHP tarafından kurulan Millet İttifakı adayı Binali Yıldırım'ın oy oranı ise yüzde 48,55'ti. 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları ise şu şekildeydi:

31 MART İSTANBUL İLÇE İLÇE SEÇİM SONUÇLARI

ADALAR: CHP

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'un Adalar ilçesinde belediye başkanlığını CHP adayı Erdem Gül kazandı.

ARNAVUTKÖY: AK PARTİ

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 31 Mart belediye başkanlığı seçimlerini AK Parti adayı Ahmet Haşimi Baltacı kazandı. Ahmet Haşimi Baltacı İYİ Parti adayı Muharrem Yaman ile yarıştı.

ATAŞEHİR: CHP

Ataşehir'de 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin mevcut başkanı Battal İlgezdi seçimin galibi oldu.

AVCILAR: CHP

Avcılar'da 31 Mart yerel seçimlerini CHP'li Turan Hançerli kazandı.

BAĞCILAR: AK PARTİ

İstanbul'un Bağcılar ilçesinde belediye başkanlığını 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adayı Lokman Çağırıcı kazandı.

BAHÇELİEVLER: AK PARTİ

Bahçelievler 31 Mart yerel seçimlerini AK Parti'li Hakan Bahadır kazandı.

BAKIRKÖY: CHP

Bakırköy'de belediye başkanı değişmedi. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP adayı Bülent Kerimoğlu belediye başkanı seçildi.

BAŞAKŞEHİR: AK PARTİ

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde 31 Mart belediye başkanlığını AK Parti adayı Yasin Kartoğlu kazandı.

BAYRAMPAŞA: AK PARTİ

31 Mart yerel seçimlerinde Bayrampaşa'da seçimi AK Parti'li Atila Aydıner kazandı.

BEŞİKTAŞ: CHP

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'li Rıza Akpolat, Beşiktaş Belediye Başkanı seçildi.

BEYKOZ: AK PARTİ

AK Partili Murat Aydın 31 Mart yerel seçimlerinde Beykoz Belediye Başkanı seçildi.

BEYLİKDÜZÜ: CHP

CHP'li Mehmet Murat Çalık, 31 Mart yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi.

BEYOĞLU: AK PARTİ

AK Partili Haydar Ali Yıldız, 31 Mart yerel seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanı seçildi.

BÜYÜKÇEKMECE: CHP

CHP'nin mevcut belediye başkanı Hasan Akgün, 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkanı seçildi.

ÇATALCA: AK PARTİ

İstanbul'un Çatalca ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Mesut Üner kazandı.

ÇEKMEKÖY: AK PARTİ

AK Partili Ahmet Poyraz, Çekmeköy Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

ESENLER: AK PARTİ

İstanbul'un Esenler ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Mehmet Tevfik Göksu kazandı.

ESENYURT: CHP

CHP'li Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediye Başkanı seçildi. Esenyurt, AK Parti'nin yönetimindeydi.

EYÜPSULTAN: AK PARTİ

Eyüpsultan'da, belediye başkanlığını AK Parti adayı Deniz Köken kazandı.

FATİH: AK PARTİ

AK Partili Ergün Turan, 31 Mart yerel seçimlerinde Fatih Belediye Başkanı oldu.

GAZİOSMANPAŞA: AK PARTİ

AK Partili Hasan Tahsin Usta, 31 Mart yerel seçimlerinde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı seçildi.

GÜNGÖREN: AK PARTİ

AK Partili Bünyamin Demir, 31 Mart yerel seçimlerinde Güngören Belediye Başkanı seçildi.

KADIKÖY: CHP

CHP'li Şerdil Dara Odabaşı, 31 Mart yerel seçimlerinde Kadıköy Belediye Başkanı oldu.

KAĞITHANE: AK PARTİ

AK Partili Mevlüt Öztekin, Kağıthane Belediye Başkanı seçildi.

KARTAL: CHP

CHP'li Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Başkanı seçildi.

KÜÇÜKÇEKMECE: CHP

CHP'Li Kemal Çebi, 31 Mart yerel seçimlerinde Küçükçekmece Belediye Başkanı seçildi.

MALTEPE: CHP

CHP'li Ali Kılıç, 31 Mart yerel seçimlerinde Maltepe Belediye Başkanı seçildi.

PENDİK: AK PARTİ

AK Partili Ahmet Cin, 31 Mart yerel seçimlerinde Pendik Belediye başkanı seçildi.

SANCAKTEPE: AK PARTİ

AK Partili Şeyma Döğücü, 31 Mart yerel seçimlerinde Sancaktepe Belediye Başkanı seçildi.

SARIYER: CHP

CHP'li Şükrü Genç, 31 Mart yerel seçimlerinde Sarıyer Belediye Başkanı seçildi.

SİLİVRİ: MHP

MHP'li Volkan Yılmaz, 31 Mart yerel seçimlerinde Silivri Belediye Başkanı seçildi.

SULTANBEYLİ: AK PARTİ

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Hüseyin Keskin kazandı.

SULTANGAZİ: AK PARTİ

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı Abdurrahman Dursun kazandı.

ŞİLE: AK PARTİ

İstanbul'un Şile ilçesinde belediye başkanlığını AK Parti adayı İlhan Ocaklı kazandı.

ŞİŞLİ: CHP

CHP'li Muammer Keskin, 31 Mart yerel seçimlerinde Şişli Belediye Başkanı seçildi.

TUZLA: AK PARTİ

AK Parti Şadi Yazıcı, 31 Mart yerel seçimlerinde Tuzla Belediye Başkanı seçildi.

ÜMRANİYE: AK PARTİ

31 Mart yerel seçimlerinde Ümraniye Belediye Başkanlığını AK Parti adayı İsmet Yıldırım kazandı.

ÜSKÜDAR: AK PARTİ

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Başkanı seçildi.

ZEYTİNBURNU: AK PARTİ

AK Partili Ömer Arısoy, 31 Mart yerel seçimlerinde Zeytinburnu Belediye Başkanı seçildi.

AK PARTİ'NİN İBB BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?

58., 59., 60. ve 61. Hükümet'lerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan Binali Yıldırım, TBMM'nde 22. Dönem'de AK Parti'den İstanbul ve 23. Dönem'de AK Parti'den Erzincan milletvekili, 24. Dönemde de AK Parti İzmir milletvekili olarak yer almıştır. 61. Hükümette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955'te Erzincan'ın Refahiye ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan Yıldırım, aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı.1994-2000 yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO)‘da Genel Müdürlük yapan Yıldırım, 58. Hükümet (Abdullah Gül Hükümeti), 59. ve 60. Hükümetler (I. Ve II. Recep Tayyip Erdoğan Hükümetleri) dönemlerinde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul ve 23. Dönem AK Parti Erzincan milletvekilliği yaptı. Dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Temmuz 2011 yılında açıkladığı 61. hükümette Binali Yıldırım, Türkiye'nin 71. Ulaştırma Bakanı olarak görev aldı. Bu göreve 4. kez getirilen ilk bakan olarak görevini ifa etti. Aynı anda en uzun süre aynı bakanlıkta görev yapan ilk isim olarak tarihe geçti. 2018'de Türkiye Cumhuriyeti'nin son başbakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili olan Binali Yıldırım, 3. turda 335 oyla TBMM'nin 28. Başkanı seçildi. Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının başkanlığını yürüten Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilmiş, ancak seçimleri kazanamamıştı. evli ve 3 çocuk babası olan Yıldırım, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Yıldırım'ın oğlu Erkan ve kızı Büşra’nın “Derin Denizcilik Gemi Taşımacılık Sanayi ve limited şirketi” isminde firmaları bulunuyor.

CHP'NİN ADAYI EKREM İMAMOĞLU KİMDİR?

1970'te Trabzon'un Akçaabat ilçesi Cevizli köyünde dünyaya gelen Ekrem İmamoğlu, Trabzon Lisesi'nde aldığı eğitimin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olarak yine İstanbul Üniversitesi'nde İnsan Kaynakları ve Yönetimi bilim dalında Yüksek Lisans eğitimi aldı. 1992'de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına atılan Ekrem İmamoğlu, bu şirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Okul dönemlerinde amatör olarak futbol oynayan Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü'nde yöneticilik yaptı. 2009 yılında CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü'nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan Ekrem İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Ekrem İmamoğlu, 1991 yılından beri Beylikdüzü'nde yaşıyor. Ekrem İmamoğlu, 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Sandıklar açıldıktan sonra son dakika haberleriyle birlikte ilk oy oranları da geliyor. 23 Haziran seçim sonuçları son durumu Karar seçim özel sayfasında grafiklerle anlık olarak izleyebilir, son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. Hangi aday hangi ilçede yüzde kaç oy aldı. İstanbul geneli oy farkı ne kadar oldu? İşte dakika dakika 23 Haziran 2019 seçimleri son durum:

23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI VE TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN