Son dakika! Kartal 23 Haziran seçim sonuçları! İşte İmamoğlu Yıldırım oy oranı son durum

Son dakika! Kartal 23 Haziran seçim sonuçları! İşte İmamoğlu Yıldırım oy oranı son durum

CHP'nin kalesi Kartal'da oy sayımı sürerken gözler Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkında. Peki Kartal 23 Haziran seçim sonuçları nasıl? Son durum ne? Ekrem İmamoğlu Kartal oy oranı kaç? Binali Yıldırım Kartal oy oranı kaç? Kritik noktalardan biri olan Kartal’da son durumu son dakika haberleriyle seçim sayfamızda canlı olarak öğrenebilirsiniz. 31 Mart'ta 60 bine yakın seçmenin sandığa gitmediği Kartal’da bu kez katılım oranı kaç olacak? İBB yarışında İmamoğlu kararsızların oyunu alabilecek mi? İşte Kartal 23 Haziran 2019 seçim sonuçları...

Kartal’da halk, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimleri için 23 Haziran Pazar günü yeniden sandıklarda oy kullandı. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Binali Yıldırım arasında geçen Kartal seçim yarışında Ekrem İmamoğlu oy oranı, Binali Yıldırım oy oranı sorgulanıyor. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Kartal’da oyların büyük bölümünü CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu almıştı. Peki 23 Haziran Kartal İstanbul İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na ya da Binali Yıldırım’a kaç oy verildi? Tüm gelişmelere karar.com’dan ulaşabilirsiniz. İşte detaylar…

23 HAZİRAN KARTAL SEÇİM SONUÇLARI OY ORANLARI

CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ile MHP tarafından kurulan Cuımhur İtifakı adayı Binali Yıldırım arasında geçen 23 Haziran Kartal İBB seçim sonuçları merak ediliyor. Geçen 31 Mart yerel seçimlerinde İBB için 296 bin 36 seçmenin oy kullandığı Kartal’da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na 151 bin 174 oy, AK Parti adayı Binali Yıldırım'a 129 bin 73 oy çıkmıştı. Saadet Partisi 2 bin 819, BTP 885, TKP 413, Vatan Partisi 523, Demokrat Parti 473 ve DSP 605 oy almıştı.

23 Haziran İBB Kartal seçim sonuçlarına bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

31 MART KARTAL BELEDİYE SEÇİM SONUÇLARI

Kartal’da CHP'nin adayı Gökhan Yüksel, yüzde 51,17 oy oranı ve 147 bin 587 oy, AK Parti adayı Ebubekir Taşyürek, yüzde 46,22 oy oranı 133 bin 325 oy, Saadet Partisi adayı yüzde 1,49, DSP yüzde 0,26, TKP yüzde 0,26, Vatan Partisi yüzde 0,21, BTP yüzde 0,17 ve diğer adaylar da yüzde 0,15 oy almıştı.

19-06/21/kartal-secim-sonuclari.jpg

KARTAL 31 MART BELEDİYE MECLİS SONUÇLARI

Kartal belediye meclis seçimlerinde ise CHP, 76 bin 689, AK Parti 33 bin 243, İYİ Parti 11 bin 328, DSP 5 bin 882, HDP 2 bin 952, Saadet Partisi bin 276, TKP 798, BBP 514, DP 461, Vatan Partisi 325 ve BTP 212 oy almıştı.

23 HAZİRAN ANKET SONUÇLARINA GÖRE KİM KAZANACAK?

Çekişmeli geçen 23 Haziran İstanbul seçim yarışı için anket yapan şirketler için de Pazar akşamı sandıktan çıkan sonuçlar sınav olacak. Birçok anket firmasında Ekrem İmamoğlu'nın yarışı önde götürdüğü sonucu çıkmıştı. Ancak bazı anketlerde ise Binali Yıldırım önde olduğu görülmüştü.

ORC araştırma şirketinin yaptığı son ankette “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, oy vermeyi düşündüğünüz aday hangisidir?” sorusuna katılımcıların yüzde 48,3’ü Binali Yıldırım, yüzde 47,7'si ise Ekrem İmamoğlu cevabını vermişti.

23 Haziran seçim sonuçları için anket yapan başka bir araştırma şirketi ise Optimar. Optimar Araştırma'nın, son anketinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 52, Binali Yıldırım ise yüzde 48 oy alacağı öngörülmüştü.

ADA Araştırma şirketinin 23 Haziran anketinde ise Binali Yıldırım yüzde 48,30, Ekrem İmamoğlu yüzde 50,64. Ankette Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar için destek yüzde 0,84 olarak belirlenirken, diğer adaylar için bu oran yüzde 0,22 seviyesinde kaldı.

İMAMOĞLU VE AKŞENER'DEN ÇATALCA'DA ORTAK MİTİNG

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Çatalca'da ortak miting yaptı. İmamoğlu, projelerinden bahsetti ve Çatalca'da tarımı destekleyeceklerini söyledi. Akşener ise kendisinin de bir İstanbul seçmeni olduğunu ifade ederek, “23 Haziran akşamı sandıklar açıldıktan sonra Ekrem kardeşimin, bu defa çamura yatmayacak şekilde mazbatasını vermek için buradayız" ifadelerini kullandı.

19-06/21/aksener1.jpg

Küçükçekmece'deki programını tamamlayan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonra Çatalca'ya geçti. İmamoğlu'na Çatalca'da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eşlik etti. Çatalca Meydanı'nda vatandaşlara seslenen İmamoğlu, “Tarıma destek vereceğiz. İstanbul'un burnunun dibindeki bu güzel tarım alanlarını her yönüyle destekleyeceğiz. Size söz veriyorum.

İstanbul'un en değerli ilçelerinden biri olacak Çatalca. Kimi ilçelerinde süt üretecekler direk büyükşehir belediyesi olarak biz alacağız. Kimi, köyünde sebze üretecek, vatandaşların ucuz ve kaliteli gıdaya erişimi konusunda onları sübvanse edeceğiz. Yani biz, Çatalca'nın köylerini şehrin mücevheri gibi koruyacağız. Biz bu kentin 150 mahallesinde tarımı en üst seviyeden destekleyeceğiz. Göreceksiniz, Çatalca İstanbul'un en önemli günübirlik turizm merkezlerinden biri olacak" dedi.

'BEN DE BİR İSTANBUL SEÇMENİYİM'

Ardından konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, “Ben 23'ünde bu ülkeyi, bu milleti, İstanbulluyu çok seven israfa karşı, gençlerle el ele, kadınların yanında duracak, İstanbullunun parasını İstanbul'a harcayacak büyükşehir belediye başkanını seçeceğiz. Ben de bir İstanbul seçmeniyim. 23 Haziran akşamı sandıklar açıldıktan sonra Ekrem kardeşimin, mazbatasını bu defa çamura yatmayacak şekilde mazbatasını vermek için buradayız." İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından seçim otobüsü ile Silivri'ye geçen Ekrem İmamoğlu, Yenice ve Ortaköy'de vatandaşları selamladı.

BİNALİ YILDIRIM: SP'LİLERDEN ÖZÜR DİLERİM

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Saadet Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Milli Gazete'yi ziyaret etti. Yıldırım, ''Siyaseten bazı yanlış açıklamalar olmuştur, Saadet Partili kardeşlerimizin gönlü kırılmış, incinmiş olabilirler, bu yüzden onlardan özür diliyorum, haklarını helal etsinler'' dedi.

Yıldırım, siyasette yanlış anlaşılan söylemlerin olduğunu belirterek, Saadet Partililer’den özür diledi. Yıldırım'ın açıklaması şöyle:

"Saadet Partili kardeşlerimden özür diliyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı dünya lideri yapan bu harekettir, Milli Görüştür. Bunu kimse inkar edemez, kendisi de inkar edemez. Bizim birbirimizden farkımız yok. Bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde bir araya geliyoruz. Yaşayış olarak, ahirete bakış olarak farkımız yok. Siyaseten bazı yanlış açıklamalar olmuştur, Saadet Partili kardeşlerimizin gönlü kırılmış, incinmiş olabilirler, bu yüzden onlardan özür diliyorum, haklarını helal etsinler. Bu da kesinlikle seçim yatırımı değil, yanlış anlaşılmasın..."

Kartal 23 Haziran seçim sonuçlarına göre kim kazandı? Ekrem İmamoğlu Kartal oy oranı kaç? Binali Yıldırım Kartal oy oranı kaç? İşte sonuçlar:

23 HAZİRAN KARTAL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN