'Dünya Gazeteciler Günü' ilk ne zaman kutlandı ve nasıl ortaya çıktı?

'Dünya Gazeteciler Günü' ilk ne zaman kutlandı ve nasıl ortaya çıktı?

İlk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860'ta ilk yayınını gerçekleştirmesi dolayısıyla bugün, 'Dünya Gazeteciler Günü' adıyla tüm gazetecilere atfedildi. İşte, Dünya Gazeteciler Günü kutlama sözleri ve resimli mesajları...

Gazetecilik, anayasamızda 'yarı kamu görevi' olarak tanımlanmaktadır. Dünyada yaşanan gelişmeleri ve olayları kamuoyuna tarafsız olarak aktaran ve iletişim kurduğu vatandaşları bilgilendirerek haberdar eden gazeteciler için 21 Ekim günleri, 'Dünya Gazeteciler Günü' olarak ithaf edilmiştir. Basın çalışanlarının bu özel günü sosyal medyada, 'Dünya Gazeteciler Günü kutlama mesajları ve sözleri' ile kutlanıyor.

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?

Ülkemizde basın emekçilerine armağan edilen günlerden birisi olan 'Dünya Gazeteciler Günü', her yıl 21 Ekim tarihinde kutlanmaktadır. İlk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860'ta ilk yayınını gerçekleştirmesinden dolayı bugün, 'Dünya Gazeteciler Günü' olarak ilan edilmiştir.

2020-10-21-130005.jpg

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMA SÖZLERİ

* Tarafsız ve güvenilir haberciliği kendine ilke edinmiş tüm 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.

* Doğru ve objektif bakış açısıyla bilgiye erişimi kolaylaştıran gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.

* Kamuoyunu doğru ve hızlı şekilde bilgilendiren, ilkeli ve dürüst gazeteciliği kendine ilke edinmiş değerli basın mensuplarımızın Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.

* Doğru ve ilkeli habercilik anlayışı ile gece gündüz demeden görevini yerine getiren, her şartta ve durumda toplumun gören gözü, duyan kulağı olan kıymetli basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.

* Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. (Gazi Mustafa Kemal Atatürk)

* Tüm gazetecilerimizin Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.

* Ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayan, milletimizin haber alma özgürlüğünün kesintiye uğramaması adına canla başla çalışan basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.

2020-10-21-125948.jpg

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ RESİMLİ MESAJLAR

* Vatanını, milletini seven tüm basın mensuplarının günü kutlu olsun.

* Şartlar ne olursa olsun dünyadan haber almamızı sağlayan gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.

* Ülkemizin menfaatleri, milletimizin çıkarları doğrultusunda gerçeklerin peşinden koşarak, toplumu aydınlatan tüm gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutluyor, ebediyete intikal eden gazetecilerimizi rahmetle anıyorum.

* Devletinin yanında, milletinin bilinçlenmesi ve gelişmesi için çalışan, ülkesi ve milleti için doğru ve objektif habercilik yapan emekçi basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlarım.

* Doğru, tarafsız, kalemini hak, hakikat ve adaletten ayırmayan bütün gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun.

* Mesleğini onurla icra eden basın emekçilerinin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü 'nü kutluyorum.

2020-10-21-125932.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN