12 yıl önceki uçak kazasında 228 kişi ölmüştü: Paris'teki mahkeme karar verdi

12 yıl önceki uçak kazasında 228 kişi ölmüştü: Paris'teki mahkeme karar verdi

Fransız Havayolu şirketine ait uçağın Atlantik Okyanus'una düşerek 228 kişinin hayatını kaybetmesinden 12 yıl sonra mahkemeden karar çıktı. Mahkemeye daha önce verilen 'suçlamaların düşmesi' yönündeki kararı bozdu.

Fransız havayolu şirketi Air France'ın Airbus uçağı 12 yıl önce Atlantik Okyanusu’na düşmüş ve 228 kişi yaşamını yitirmişti. Başkent Paris'teki mahkeme 2 yıl önce verilen ‘suçlamaların düşmesi’ kararını bozarak Air France ve Airbus’un ‘kasıtsız adam öldürmekten yargılanması gerektiğine’ karar verdi.

Hem havayolu şirketinin hem de üreticinin, bu karara itiraz etmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Air France’ın Rio de Janeiro-Paris AF447 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştiren Airbus uçağı, 1 Haziran 2009'da fırtına nedeniyle Atlantik Okyanusu’na düşerek uçakta bulunan 228 kişinin ölümüne neden olmuştu.

İki yılsonunda uçağın enkazı bulunarak inceleme altına alınmıştı. İnceleme sonucunda müfettişler, hava hızı sensörleri donduğunda pilotların kontrolü kaybettiğini buldu.

Mahkeme sürecinde, önce havayolu ve üretici ‘kasıtsız adam öldürmekle suçlanmış’, ancak Paris savcısı daha sonra yalnızca Air France'ın yargılanması gerektiğini tavsiye etmişti.

Eylül 2019'da her ikisi aleyhindeki suçlamalar, kovuşturma için yeterli gerekçe olmadığı için düşürülmüştü.  

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN