220 yıllık dev marka iflas bayrağını çekti! Çeyizlerin baş tacıydı

220 yıllık dev marka iflas bayrağını çekti! Çeyizlerin baş tacıydı

Yaşanan ekonomik kriz dev firmaları da etkilemeye başladı. Bir çok firma iflas başvurusu yaparken şimdi de o dev seramik firmasından kötü haber geldi. Türkleri de severek kullandığı o marka artık olmayacak. 220 yıldır sofraları güzelleştiriyordu…. Çeyizlerin ise baş tacıydı

Almanya’nın en eski çanak çömlek üreticisi olan Zeller Keramik, iflas ettiğini duyurdu. Şirket, “Horoz ve Tavuk” desenli ürünlerini 1898 yılından bu yana üretiyordu.

EKONOMİK KRİZ DEV FİRMALARI İFLAS ETTİRDİ

Yeniakit’in haberine göre, küresel ekonomik kriz nedeniyle birçok dev şirket iflas ediyor. Zeller Keramik’in iflası da bu süreçte yaşanan iflas haberlerine bir yenisi olarak eklendi.

img-6200.jpeg

220 YILLIK FİRMAYDI

Ukrayna-Rusya savaşı gibi olaylarla birlikte şirket iflasları dünya çapında endişe yaratıyor. Son iflas haberi, 220 yıllık köklü bir şirket olan ve küçük ev eşyaları üreten Zeller Keramik’ten geldi. Şirket, özellikle horoz ve tavuklu sofra takımlarıyla tanınıyordu. Zeller Keramik, iflasın nedenini artan enerji maliyetleri ve azalan ürün satışları olarak açıkladı.

img-6201.jpeg

2007 YILINDA DA İFLAS BAŞVURUSU YAPMIŞTI

Zeller Keramik, 1794 yılında kurulmuş Almanya’nın en eski çanak çömlek üreticisi olarak uzun yıllardır zorluklarla mücadele ediyordu. Şirket, daha önce 2007 yılında da iflas başvurusunda bulunmuştu.

img-6203.jpeg

Horoz ve tavuk desenli ürünleriyle bilinen Zeller Keramik’in fabrikası, bu geleneksel sofra takımlarıyla uluslararası alanda tanınan bir simge haline gelmişti. Ürünleri Türkiye’de de birçok evde kullanılıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN