30 yıl sonra bir ilk! En büyük altın madeni bulundu

30 yıl sonra bir ilk! En büyük altın madeni bulundu

En büyük altın madeni bulundu. Son 30 yılın ardından bir ilk gerçekleşti. Yaklaşık olarak 100 ton rezerve sahip olan altın madeni dünya gündemine oturdu. Peki, altın madeni nerede bulundu. İşte tüm detaylar...

Dünyanın gündemine oturan en büyük altın rezervlerinden birisi bulundu. 1991 yılından günümüze kadarki en büyük madenlerden birisi olurken, Rosatom tarafından yatırım duyuruldu. Altın rezervinin çıkarılması için çalışmalara başlandı. İşte tüm detaylar...

ALTIN REZERVİ 100 TONUN ÜZERİNDE

Dünya gündeminde yer alan habere göre, 1991 yılından günümüze kadar Rusya'da en büyük altın madenlerinden birisi bulundu. Altının çıkartılması için yatırımlar başladı. Rusya Federasyonu, Sovinoye altın madenindeki rezervin 100 tonun üzerinde olduğunu açıkladı. Son 30 yılın en büyük altın rezervlerinden birisi tespit edilirken, Rosatom, madenin çıkarımı ve işlenmesi konusunda 1 milyar rubleden fazla yatırımda bulundu.

gold-mining-wallpaper-for-desktop.jpg

SONDAJ ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Haberus tarafından paylaşılan haberde, projede alaşımlı altın külçelerinin üretilmesi hedefleniyor. Permafrost şartlarında yıl boyunca sürdürülen sondaj çalışmalarının sona erdiğini belirten şirket, 123 kuyu açıldığını paylaştı. Kuyuların toplam uzunluğunun ise 32 kilometreye kadar ulaştığı paylaşıldı.

Paylaşılan hedeflere göre, şirket 2029 tarihine kadar en az 3 ton kadar altın çıkartması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN