6 yıl sonra bir ilk: ABD Kongre üyeleri Türkiye'den geçip Suriye'ye gitti

6 yıl sonra bir ilk: ABD Kongre üyeleri Türkiye'den geçip Suriye'ye gitti

ABD'nin Kongresi'nin üç üyesi, Türkiye sınırından geçerek, Suriye'nin kuzeyinde muhalif grupların kontrol ettiği bölgeleri ziyaret edip, Kongre'nin Suriye iç savaşında muhalefete desteğinin sürdüğünü aktardı. Söz konusu ziyaretle, 6 yıl sonra ilk kez ABD Kongresi üyeleri Suriye'ye ayak basmış oldu.

ABD Kongresi'nin üç Cumhuriyetçi üyesi, Suriye'nin kuzeyinde muhalif grupların kontrolündeki bölgelere, 6 yıl sonra ilk kez kısa bir ziyaret yaptı. ABD Temsilciler Meclisi üyeleri French Hill, Ben Cline ve Scott Fitzgerald, pazar sabahı erken saatlerde Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak Türkiye'den Suriye'nin Halep bölgesine geçti.

MUHALEFETE DESTEK VURGUSU

T24'te yer alan habere göre; yaklaşık bir saat süren ziyarette ABD Kongresi'nin Suriye iç savaşında muhalefete desteğinin sürdüğü vurgulandı. Cumhuriyetçi temsilciler, ayrıca Biden yönetiminden ve bölgedeki partnerlerinden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın üzerindeki baskıyı korumalarını istedi.

1-015.jpg

Ülkeye giden 3 ABD'li siyasetçiden biri olan ABD Temsilciler Meclisi üyesi French Hill, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Suriye ziyaretinin amacının ABD hükümeti ve Arap müttefiklerine savaşa siyasi bir çözüm bulmak için baskı yapmak olduğunu belirtti.

Hill, "Suriye'de kendilerini temsil eden bir hükümet isteyenlerin adına konuştuğunu" ifade etti.

ZİYARET SÜRPRİZ OLDU

Güvenlik endişeleri nedeniyle ABD' Temsilciler Meclisi üyelerinin Suriye'ye geçeceği açıklanmadı.

ABD'den Suriye'ye yapıldığı bilinen son ziyaret, 2017'de Senatör John McCain'in ülkenin kuzeyindeki ABD askerlerini ziyaret etmesiyle gerçekleşmişti. Yine 2017'de Temsilciler Meclisi üyesi Tulsi Gabbard, Şam'a gitmiş ve Esad'la görüşmüş; bu da tepki çekmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN