AB Navalny'nin ölümüyle ilgili soruşturma talep ediyor

AB Navalny'nin ölümüyle ilgili soruşturma talep ediyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in rakibi Alexei Navalny'nin ölümünün ardından Avrupa Birliği (AB) harekete geçti. AB Rusya'dan, birçok dünya liderinin Kremlin'i suçladığı Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ölümüyle ilgili 'bağımsız ve şeffaf bir uluslararası soruşturmaya' izin vermesini talep etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ana siyasi rakibi Navalny, 16 Şubat'ta Yamal Nenets Özerk Bölgesi'nin Kharp kasabasındaki bir ceza kolonisinde hayatını kaybetmişti. Kremlin'in tarafından çok sayıda ceza davasından suçlu bulunmuştu.

Ölümünün zorlu hapishane koşullarından mı kaynaklandığı yoksa kasıtlı bir cinayet mi olduğu konusunda görüşler farklılık gösteriyor. Rus hükümeti hala Navalny'nin ailesinin cenazesine erişim iznini reddediyor.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, Avrupa Birliği Rusya'dan birçok dünya liderinin Kremlin'i suçladığı Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin ölümüyle ilgili "bağımsız ve şeffaf bir uluslararası soruşturmaya" izin vermesini talep etti.

ÖLÜMÜNDEN PUTİN SORUMLU

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell yaptığı açıklamada, "AB, ortaklarımızla yakın koordinasyon içinde Rusya'nın siyasi liderliğini ve yetkililerini sorumlu tutmak ve yaptırımlar da dahil olmak üzere eylemlerinin daha fazla maliyetini üstlenmek için her türlü çabadan kaçınmayacak" dedi .

Borrell, AB'nin Navalny'nin ölümünden Putin ve Rus yetkililerini nihai olarak sorumlu tuttuğunu yineledi. Açıklamada, "Bay Navalny'nin beklenmedik ve şok edici ölümü, Rusya'da hızlanan ve sistematik baskının bir başka işaretidir" denildi.

Borrell daha önce AB üye devletlerinin Navalny'nin ölümünün ardındakilere karşı 'Rusya'daki ceza infaz sisteminin kurumsal yapısına kadar gidebilecek' yaptırımlar önereceğini söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN