ABD basınından flaş iddia: İsrail’deki mühimmat Ukrayna’ya gidiyor

ABD basınından flaş iddia: İsrail’deki mühimmat Ukrayna’ya gidiyor

ABD basınında çıkan iddialara göre, ABD ordusu Ukrayna'ya İsrail'deki stoklardan yüzbinlerce top mermisi sağlıyor. İddia, şimdiye kadar Kiev'e silah göndermeyi reddeden İsrail'deki yetkililer arasında endişeleri artırdı.

New York Times'ın adı açıklanmayan çok sayıda İsrailli ve ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberinde, Pentagon'un "Ukrayna'nın topçu mermisi ihtiyacını karşılamak için ABD’nin İsrail'deki mühimmat stokunu" kullandığı bildirildi.

Anlaşmanın ne zaman yapıldığı bilinmiyor, ancak İsrail, Washington'un kendi topraklarındaki depolardan yaklaşık 300 bin adet mermi tedarik etmesine izin vermeyi kabul etti.

Haberde, "Ukrayna'ya gönderilecek 300 bin merminin yaklaşık yarısı zaten Avrupa'ya sevk edildi ve sonunda Polonya üzerinden teslim edilecek" diye eklendi. New York Times'a konuşan ABD'li bir yetkili, Ukrayna’ya gönderilen yüzbinlerce top mermisinin "önemli bir kısmının" Güney Kore ve İsrail'deki mevcut stoklardan alındığını söyledi.

İSRAİLLİ YETKİLİLER ENDİŞELİ

Kaynaklara göre, İsrailli yetkililer, bu hamlenin ülkelerini "Ukrayna'yı silahlandırmada ortak" olduğunu düşündürebileceğine inanarak, kendi ülkelerindeki stoklardan çekme planıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Ancak hükümet, ABD’nin silahları ikmal etmesi şartı üzerinde anlaştı. Gazete ayrıca, Washington'un "ciddi bir acil durumda mühimmat gönderme" taahhüdünde bulunduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN