ABD duyurdu: Ukrayna askerleri eğitim alacak

ABD duyurdu: Ukrayna askerleri eğitim alacak

Pentagon’un en üst düzey yetkilisi Mark Milley, ABD ordusunun büyük ölçekli savaşa odaklanan ve Ukrayna'nın toprakları Rus kuvvetlerinden geri alma yeteneğini desteklemeyi amaçlayan genişletilmiş, daha sofistike bir Ukrayna kuvvetleri eğitim programı başlattığını söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Washington'dan Avrupa'ya yaptığı bir uçuşta, Ukrayna kuvvetlerine yönelik eğitimin Almanya'daki Grafenwoehr Eğitim Alanında başladığını ve beş veya altı hafta devam edeceğini söyledi. Açıklamaya göre yaklaşık 500 asker, uyguladıkları şiddeti en üst düzeye çıkarmak için tankların, topçuların, muharebe araçlarının ve diğer silahların katmanlı olduğu, “müşterek birlik harbine” odaklanan bir eğitimden geçecek.

Ukrayna’nın kendini savunmaktan başka bir şey yapmadığını belirten Milley, “Ukraynalıların ülkelerini başarılı bir şekilde savunma yeteneğine sahip olmasını istiyoruz” dedi. Eğitim süresinin ne kadar olacağı konusunda kesin konuşmayan Milley, “Biraz zaman alacak. Beş, altı, yedi, sekiz hafta. Kim bilir? Ancak kritik anlamda bu eğitim bir ihtiyaç” dedi.

İlk olarak geçen yılın sonlarında açıklanan eğitim, ABD ve diğer Batılı devletlerin aylar içinde gerçekleşmesi beklenen bir Ukrayna karşı saldırısında kullanılabilecek ve artarak devam eden silah yardımlarına paralel olarak başlıyor.

Biden yönetimi, 6 Ocak'ta 3 milyar dolarlık silah transferini onayladı ve yönetim benzer silahlar sağlamak için diğer müttefiklerden iş birliği istedi. ABD paketindeki silahlar arasında 50 Bradley piyade savaş aracı ve motorlu obüs topçusu var.

Aralarında İngiltere, Polonya ve Fransa’nın da olduğu ülkeler, muharebe tankları dahil olmak üzere Ukrayna’ya silah gönderme sözü verdi. Washington Post’ta yer alan habere göre Ukrayna, Almanya'nın da silah göndermesi için baskı yaptı.

Geçtiğimiz hafta İngiltere’nin Ukrayna’ya göndereceği söylenen Challenger 2 tanklarının tedariki, The Guardian’da yer alan bir habere göre, onaylandı. Bu hamleyle ilk kez bir Batılı ülke en güçlü ağır zırhını Kiev'e göndermiş olacak. Challenger 2 tankının Ukrayna'da üstünlük sağlayacağı, "oyunu değiştireceği" düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN