ABD Başkanı Biden Avrupa turuna çıkacak

ABD Başkanı Biden Avrupa turuna çıkacak

ABD-Polonya arasında Rus yapımı MIG-29 savaş uçakları konusunda yaşanan gerilim ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın Avrupa turuna çıkması bekleniyor.

Ukrayna'nın savaş uçağı isteğiyle gündeme gelen Rus yapımı MIG-29 savaş uçakları konusu Polonya ve ABD'yi karşı karşıya getirmişti. Varşova'nın uçakları Almanya'daki ABD üssüne verme teklifi, Beyaz Saray tarafından kabul görmemişti.

Yaşanan bu gelişmenin ardından ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Polonya'ya bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Harris'in ziyareti sonrası ABD Başkanı Joe Biden'ın da Avrupa turuna çıkacağı iddia ediliyor. Zamanı tam olarak netleşmeyen Biden'ın ziyareti kapsamında Polonya'yı da ziyaret etmesi bekleniyor.

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın önümüzdeki haftalarda Avrupa'ya seyahat etme olasılığı üzerinde çalışıyor.

Kaynaklara göre, gündeminde Ukrayna’daki savaş olan Biden’ın Avrupa gezisinin amacı bölgedeki müttefiklere güvence vermek. Ancak, geziyle ilgili kesin karar henüz alınmış değil. ABD’li bir yetkili, gezinin NATO ve AB’nin merkezi Brüksel’e yapılması ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Kaynaklar, Biden'ın olası Avrupa seyahatinin ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili bir bilgi vermedi.

NBC’de yer alan habere göre, Beyaz Saray ve Ulusal Güvenlik Konseyi, Başkan Biden’ın Avrupa seyahatiyle ilgili iddialarına yanıt vermeyi reddetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN