ABD Başkanı Biden ile Çinli mevkidaşı ile görüştü

ABD Başkanı Biden ile Çinli mevkidaşı ile görüştü

ABD Başkanı Biden, Çin Devlet Başkanı Jinping ile görüştü. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı. Jinping, "Ukrayna krizi görmek istemediğimiz bir şey" dedi.

Çin Devlet Başkanı Jinping, Biden ile görüşmesinde "Çatışma ve meydan okumanın kimseye yararı yok" ifadelerini kullandı. "Ukrayna krizi görmek istemediğimiz bir şey" diyen Jinping ayrıca "Devletler arası ilişkiler meydan okumayla ilerleyemez" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasındaki video konferans görüşmesinde Rusya-Ukrayna savaşı ele alındı. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Ukrayna'da gelişen olaylar gibi çatışmaların kimsenin çıkarına olmadığını belirtti. Jinping "Devletler arası ilişkiler meydan okumayla ilerleyemez" derken, "Ukrayna krizi görmek istemediğimiz bir şey" diye ekledi.

Ülkeler arası ilişkilerde silaha başvurulmaması gerektiğini belirten Jinping Biden'a Çin ve ABD'nin ikili ilişkilere rehberlik etmesi gerektiğini, her iki tarafın da dünya barışı için gereken uluslararası sorumlulukları üstlenmesi ve bunun için çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN