ABD cehenneme gidiyor

ABD cehenneme gidiyor

Sanık sandalyesine oturan ilk ABD başkanı olan Trump, mahkemenin ‘seçime müdahale’ olduğunu iddia ederek, “Böyle bir şeyin Amerika’da olabileceğini asla düşünemezdim. ABD cehenneme gidiyor” dedi. Trump ve partisi savcı ve yargıcı tehdit etti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump dün New York’ta mahkemeye çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, “2024’te yeniden seçilmesini engellemeye çalışan Demokratların bir komplosuyla karşı karşıya olduğunu” öne sürdü. Trump, “ABD cehenneme gidiyor” dedi.

Hakkında ceza davası açılan ilk eski ABD Başkanı olan Trump, duruşmada kendisine yöneltilen 34 suçlamayı da reddetti. Suçlamalar, Trump ile ilişkisi olduğunu söyleyen eski porno yıldızı Stormy Daniels’a 2016 seçimlerinden önce “sus payı” ödenmesi sırasında ticari kayıtların tahrif edildiği ve seçim yasalarının çiğnendiği iddiaları etrafında şekillendi.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, Trump’ın New York iş kayıtlarında defalarca yanlış beyanda bulunduğunu iddia etti. Trump, Florida’da Mar-a-Lago’daki evine varmasının ardından kameraların karşısına geçti. “Seçimlere müdahalenin kurbanı” olduğunu savunan Trump, “Böyle bir şeyin ABD’de olabileceğini asla düşünmezdim” diye konuştu. Yargıç Juan Merchan’ın kendisinden nefret ettiğini savunan Trump, savcı Alvin Bragg’in de yargılanması gerektiğini söyledi.

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, “Alvin Bragg, federal fonları kullanarak Başkan Trump’a karşı siyasi suçlamalar getirmek için demokratik sürecimize müdahale etmeye çalışıyor. Bragg’ın federal adalet sürecini silah olarak kullanmasının hesabı Kongre tarafından sorulacak” dedi.

Hukukçular Trump’ın hüküm giymesi halinde büyük olasılıkla para cezasına çarptırılacağını ve cezaevine gönderilmeyeceğini söylüyor. 3. kez başkanlığa aday olan Trump, isterse kampanyasına devam edebilir. Davada bir sonraki duruşma 4 Aralık’ta yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN