ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'ye geliyor. Blinken, Münih Güvenlik Konferansı sonrası Almanya'dan deprem bölgesine geçecek. Blinken, Adana'da İncirlik Hava Üssü'nde deprem yardım çalışmalarını izleyecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bakan Blinken'ın Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak, Yunanistan'la ikili ilişkileri ele almak ve Türkiye ve Suriye'yi vuran depremde arama-kurtarma çalışmalarını ve diğer organizasyonları gözlemlemek için 16-22 Şubat tarihlerinde Almanya, Türkiye ve Yunanistan'ı ziyaret edeceğini bildirdi.

Sözcü Ned Price, Blinken'in "ABD'nin 6 Şubat depremlerinin neden olduğu yıkımının yaralarını sarmaya çalışan Türk makamlarına yardım etme çabalarını ilk elden görmek için" 19 Şubat'ta Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nü ziyaret edeceğini ifade etti.

Price, Blinken'in Yunanistan'da Başbakan Miçotakis, DışişleriBakanı Dendias ve muhalefet liderleriyle görüşeceğini de belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN