11 ildeki depremzedelere 10 bin TL nakdi yardım ödemeleri başladı! İşte başvuru şartları

11 ildeki depremzedelere 10 bin TL nakdi yardım ödemeleri başladı! İşte başvuru şartları

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından evi zarar gören vatandaşlara 10 bin TL deprem yardımı verilecek. Çadırda kalmayı tercih edenlere de nakdi yardım yapılacak. Öte yandan isteyen vatandaşlara evini taşıması için para desteği sağlanacak. Peki, depremzedelere 10 bin TL yardım parası başvuru şartları neler? 10 bin TL deprem yardımı başvuruları nereye ve nasıl yapılır? Depremzedelere 10 bin TL para yardımının ne zaman ödeneceği belli oldu. İşte, 10 bin TL deprem yardımı alacak iller...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti, 105 bin 505 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 195 bin 962 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

DEPREMZEDELERE 10 BİN TL NAKDİ YARDIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Depremden zarar gören ailelerin hesaplarına şimdilik 10 bin liralık destek sağlanacak" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, "Hasar tespit çalışmalarını yapıp 10 bin Türk Lirası yardımlarını yapmaya başlamak istiyoruz. Hazırlıklarımız tamamdır" ifadelerini kullandı.

10 bin TL deprem yardımı depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Osmaniye ve Elazığ'da vatandaşlara verilecek.

10 BİN TL DEPREM YARDIMI ÖDEMESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 15 Şubat 2023 Çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları aktardı: "10'ar bin liralık yardım hesaplara yatırılmaya başlandı. Direkt hesaba, hesabı olmayanlara nüfus cüzdanı üzerinden açılarak aktarılıyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Bir yıl içerisinde inşallah bu yıkılan binaları elimizdeki tip projelerle yeniden inşa edecek yeniden sahiplerine teslim edeceğiz. 10 bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımıza kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlamış olacağız. İster Adıyaman'da ister farklı illerde bir yıl benim vatandaşlarım kalabilecek" ifadelerini kullandı.

Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlara 1 yıl boyunca kira desteği sağlanacak.

10 BİN LİRA DEPREM YARDIM PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Devlet tarafından verilecek 10 bin TL yardım parası depremde zarar gördüğü tespit edilen ailelerin hesabına yatırılacak. Buna göre vatandaşlarımızın herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaması bekleniyor.

DEPREMZEDELERE 15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI

Bakanlar Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta oturulamaz hane başına 15 bin TL, taşınma ve 2-5 bin arası kira yardımı, hane başına 10 bin TL yardım yapacağımızı açıklamıştım. 100 bin nakdi yardımda bulunuyoruz" dedi.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan taşınma yardımı ile ilgili olarak, "Devletimiz personeliyle kurumlarıyla aracı gereciyle tüm imkanlarıyla vatandaşının yanındadır. Tüm bu çalışmalar için öncelikle 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik.

AFAD acil yardım ödeneğinden, oturduğu binalar yıkılmış, ağır veya orta hasat görmüş vatandaşlarımıza hane başına 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz.

Yine bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız" diye konuşmuştu.

TAŞINMA YARDIMINDAN KİMLER YARARLANACAK?

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem sonrası 10 ilde ciddi hasarlar yaşandı. Deprem taşınma desteğinden afet bölgesi ilan edilen illerdeki vatandaşların yararlanması bekleniyor.

Konuyla ilgili tüm detayların ilerleyen günlerde Bakanlık tarafından açıklanması ön görülüyor.

DEPREMİN ETKİLENDİĞİ 11 İL HANGİSİ?

Depremin en çok etkilendiği Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis, Adana, Osmaniye ve Elazığ afet bölgesi ilan edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN