Depremden depreme bir göç hikayesi: Evleri iki defa başlarına yıkıldı

Depremden depreme bir göç hikayesi: Evleri iki defa başlarına yıkıldı

İstanbul'daki Tozkoparan'da gerçekleştirilen kentsel dönüşümde kira yardımlarının az olması nedeniyle bazı aileler şehir dışına çıktı. Bu ailelerden biri olan Sarıcı ailesi de zorunlu göçün rotasını Gaziantep'e kurdu. Ancak burada depreme yakalanan aile yeniden Tozkoparan'a döndü.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 deprem sonrası 10 il enkaz altında kaldı. Can kaybı 35 bini aşarken yüz binlerce kişi de evsiz kaldı. Deprem bölgesindeki evini terk etmek zorunda kalanlar arasında, İstanbul Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm projesi nedeniyle evinden polis zoruyla çıkarılan 70 yaşındaki Fehmi Sarıcı da vardı.

Tozkoparan’daki kentsel dönüşüm projesi kapsamında tapulu evlerinden edilen yüzlerce aileden biri olan Sarıcı ailesi, İstanbul’da maddi sebeplerle yaşayamayacaklarını düşündükleri için Gaziantep’e gitti.

T24’ten Hazar Dost'a konuşan Fehmi Sarıcı, “Devlet bin 950 TL kira yardımı yapıyor. Biz bu yardımla nasıl İstanbul’da yaşayalım?” diyerek Gaziantep’e, "çaresizlikten" gittiklerinin altını çizdi.

Ailesiyle yaşadığı evin yıkılmadığını söyleyen Sarıcı, depremin kentin tamamını etkilediğini, elektrik, su ve doğal gaz gibi yaşamsal ihtiyaçların karşılanamadığını belirtti.

TOZKOPARAN'A DÖNÜŞ

Tozkoparan’a geri döndüklerini söyleyen Sarıcı, “Buradan kovulduk, orada depreme yakalandık. 70 yaşında iki ayrı travma yaşadım” dedi.

Afet bölgesinden İstanbul’a gelebilmenin zorlu olduğunu anlatan Sarıcı, “Biz bedava bilet falan bulamadık. İstanbul’dan oğlum bilet ayarladı. 23 saatte geldik” diye konuştu.

Şimdi tekrar döndüğü mahallesinde, birçok travmayla birlikte hayata tutunmaya çalışacağını söyleyen Sarıcı, “Kaderimizde bu sıkıntılar çekmek varmış" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN