İşini kaybeden depremzedelere işsizlik maaşı bağlanıyor! Başvuru şartları belli oldu

İşini kaybeden depremzedelere işsizlik maaşı bağlanıyor! Başvuru şartları belli oldu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından 10 ilde yüz binlerce insan evini, işini kaybetti. Depremden önce sigortalı çalışan afetzedelerin işsizlik maaşı alması mümkün. İşte, depremzedeler işsizlik maaşı alması için başvuru şartları...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti, 105 bin 505 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 195 bin 962 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

isini-kaybeden-depremzedelere-issizlik-maasi.jpg

Ailesinin yanı sıra malını mülkünü de kaybeden birçok insanın maddi ve manevi ayağa kalkabilmesi için düzenli bir işe ve bir gelire ihtiyacı var. Bunun için bir yasal düzenleme bulunuyor.

İŞİNİ KAYBEDEN DEPREMZEDELER İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİR

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, deprem nedeniyle işini kaybedip işsiz kalan sigortalılara işsizlik maaşı bağlanabilmesi için gerekli şartları anlattı.

Depremde işini kaybedip işsiz kalanlar;

* Son 3 yılda en az 600 gün primi varsa,
* 600-899 günü olanlar 6 ay,
* 900-1079 günü olanlar 8 ay,
* 1080 günü olanlar 10 ay işsizlik maaşı alır, sağlık sigortasından yararlanır.

Bu dönemler için işsizlik maaşı en az 3 bin 12 TL ile en fazla 6 bin 25 TL arasında değişiyor.

İŞSİZLİK MAŞI BAŞVURU SAYFASI E-DEVLET

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN