Enkaz başındaki 'umut' bekleyişinde kahreden kare: Yıkımın fotoğrafı...

Enkaz başındaki 'umut' bekleyişinde kahreden kare: Yıkımın fotoğrafı...

6 Şubat depremlerinde en çok yarayı alan kentlerin başında gelen Hatay'da enkaz başında umutlu bekleyiş sürüyor. Ekiplerin ulaştığı bir cesedin teşhis edilmesi için bekleyen gruba yine enkazdan çıkan vesikalık bir fotoğrafın gösterilmesi ise bekleyişte olanlara zor anlar yaşattı. Fotoğrafa bakan gruptan hiç kimse, cesedi teşhis edemedi.

Kahramanmaraş depremlerinde 10 il de ağır yara aldı. En büyük yıkımı yaşayan Hatay'ın Antakya ilçesinde son yapılan açıklamalara göre her iki binadan biri yıkıldı.

1-008.jpg

İki yıkıcı depremde 35 bini aşkın vatandaşımız yaşamını yitirirken bazı binalarda arama kurtarma ekipleri çalışmalarını sürdürüyor, bazılarında ise iş makinaları çalışma yapıyor.

2-006.jpg

Arama çalışmalarının devam ettiği binalarda, yakınları enkaz altında olan kişilerin bekleyişi de devam ediyor. Soğuk havaya rağmen ateş yakıp, battaniyelere sarılarak bekleyen vatandaşlar, ekiplerden güzel bir haber bekliyor.

3-002.jpg

Yakınlarının ölüm haberini alanlar ise gözyaşı döküyor. Enkazdan çıkan yakınlarının eşyaları ve fotoğraflarını teslim alanlar ise zor anlar yaşıyor.

4-003.jpg

​Antakya ilçesi Kanatlı Caddesi’nde dün yıkılan bir binada yapılan çalışmalarda ulaşılan cenazenin teşhis edilmesi için yine enkazdan çıkan bir vesikalık fotoğraf gösterildi.

5-003.jpg

Meraklı gözlerle fotoğrafa bakan gruptan hiç kimse, cesedi teşhis edemedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN