Depremzedelere ücretsiz psikososyal destek! Psikolojik danışmanlık şirketleri bir araya geldi

Depremzedelere ücretsiz psikososyal destek! Psikolojik danışmanlık şirketleri bir araya geldi

Anadolu'da 13.5 milyon insanın yaşadığı 10 kentte ağır yıkımlara neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerden milyonlarca insan olumsuz etkiledi. İnternet üzerinden psikolojik destek veren platformlar, mevcut imkanlarını depremzedeler için seferber etti. Evimdeki Psikolog, Hiwell, Kidolog, Terappin ve Online Psikolog platformları, depremzedelere ilk etapta internet üzerinden daha sonra yüz yüze ücretsiz psikososyal destek sağlayacak. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta 6 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 04.17'de 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ilçesi olan depremde şu ana kadar 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti, 105 bin 505 kişi yaralandı. Suriye'den Ankara'ya kadar birçok bölgede hissedilen zelzelenin ardından artçı sarsıntıların yanı sıra saat 13.25'te Ekinözü merkezli 7.5 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremden etkilenen illerden 195 bin 962 afetzedenin başka illere tahliye edildiğini bildirdi.

depremzedelere-psikolojik-destek-1.jpg

Evimdeki Psikolog kurucusu Aynur İlhan, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir gönderi ile 'Evimdeki Psikolog' platformunun deprem bölgesindeki kişilere ücretsiz psikolojik destek sağlayacağını açıkladı. Bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin ilgili formu doldurması gerekiyor.

DEPREMZEDELERE PSİKOSOSYAL DESTEK SAĞLANACAK

'Hiwell' platformu kurucusu Ali Ozan Özçiçek de ilk etapta depremzedelere ve yakınlarına ücretsiz psikososyal destek verebilmek için başvuruları açtıklarını duyurdu.

Psikolojik desteği çok daha fazla insana ulaştırabilmek için depremden önce tasarlamaya başladıkları 'Askıda Psikolojik Destek' konseptini de depremle birlikte yayına alacaklarını belirten Özçiçek, Hiwell uzman psikologlarından oluşan gönüllü bir ekip kurduklarını açıkladı. Öncelikle en çok ihtiyaç duyan kişilere ulaşacak şekilde online psikososyal destek görüşmelerini başlatılacak.

Şirket, başvuru formunda yer alan bilgiler üzerinden kullanıcı bilgilerini oluşturacak ve iletişim bilgileriniz üzerinden kullanıcı bilgilerini size iletecek.

Bu bilgilerle Hiwell'in web sitesi ve mobil uygulaması üzerinden Hiwell'e giriş yapabilir ve görüşme günü ve saatinizi seçebileceksiniz.

depremzedelere-psikolojik-destek-2.jpg

ÖNCE ONLINE DAHA SONRA YERİNDE PSİKOLOJİK DESTEK

Yerli online terapi girişimlerinden 'Kidolog', 'Terappin' ve 'Online Psikolog' platformları da deprem bölgesindeki insanlara ücretsiz olarak psikolojik destek sağladığını açıkladı.

Kidolog CEO'su Eray Uğurelli, sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderiyle depremden etkilenen tüm vatandaşlara yüzlerce uzman ile ücretsiz psikolojik destek verdiklerini duyurdu.

Uğurelli aynı zamanda Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (AHBAP) ile birlikte anne-çocuk ürünlerini karşılamak için bir yardım kampanyası başlattıklarını da dile getirdi.

Uğurelli, ilerleyen günlerde manevi ve psikolojik destek verebilmek için uzmanlar ile deprem bölgesine gideceklerini ifade etti.

depremzedelere-psikolojik-destek-3.jpg

TELEFONLA ULAŞMAK DA MÜMKÜN

Terappin, depremzedelere, sahada çalışan ekiplere ve depremden psikolojik olarak etkilenen tüm vatandaşlara psikolojik ilk yardım desteği sağlamak için uygulama içerisinde yeni bir kategori açtıklarını açıkladı.

Deprem kategorisinde yer alan tüm psikologlar gönüllü olarak çalışıyor ve psikolojik ilk yardıma ihtiyacı olan herkese destek oluyor.

İnternete erişim olmayan ancak psikolojik ilk yardım desteğine ihtiyacı olanlar ise 05495398776 telefon numarası üzerinden Terappin'e ulaşabilecek.

Online Psikolog kurucusu Özer Balıkçı'nın aktardığına göre gönüllü psikologların yoğun ilgisi ile şu an 1000'den fazla gönüllü psikolog mevcut ve bu sayı her geçen gün artıyor.

ONLINE PSİKOLOG

EVİMDEKİ PSİKOLOG

HIWELL

KIDOLOG

TERAPPIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN