DEVA Partili Yurdal depremde hayatını kaybetmişti: Büyük yıkım yaşayan Hatay için yıllar önce uyarmış

DEVA Partili Yurdal depremde hayatını kaybetmişti: Büyük yıkım yaşayan Hatay için yıllar önce uyarmış

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem 10 ili yerle bir etti. Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem faciasında hayatını kaybeden DEVA Partisi Hatay İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yurdal’ın 2020 yılında depreme karşı tedbir çağrısı yaptığı ortaya çıktı. Yurdal, kahreden o paylaşımda ''İnsan hayatını siyasi çekişmeler uğruna tehlikeye atamayız.'' demiş.

Tüm Türkiye'yi sarsan iki depremde arama kurtarma çalışmaları 10. gününde... 6 Şubat sabahı önce 7,7 sonra 7,6 şiddetindeki iki büyük depremle sarsılan 10 ilde tablo vahametini korurken son verilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin'i geçti.

Büyük depremlerden en çok etkilenen illerden birinde Hatay'da yaşamını yitiren DEVA Partisi Hatay İl Başkan Yardımcısı Yusuf Yurdal’ın 29 Haziran 2020’de Twitter hesabından iktidara ve belediyelere olası depreme karşı 'tedbir alın' uyarısı yaptığı ortaya çıktı.

'İNSAN HAYATINI SİYASİ ÇEKİŞMELER UĞRUNA TEHLİKEYE ATAMAYIZ'

Yurdal’ın paylaşımı şöyle:

“Hükümet ve belediyeler ortak çalışarak tedbirleri arttırmalı, aksi halde meydana gelecek bir deprem Allah korusun Hatay’ın felaketi olur. İnsan hayatını siyasi çekişmeler uğruna tehlikeye atamayız.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 10 ili yerle bir eden iki şiddetli depremde Vural’ın hayatını kaybettiğini şöyle duyurmuştu:

“Hatay’dan umutla iyi haberini bekliyordum, ama maalesef… Hatay İl Başkan Yardımcımız Yusuf Yurdal’ı ve kıymetli ailesini kaybettik. Allah rahmet eylesin. Başımız sağ olsun. Mekânları cennet olsun.”

'KEŞKE HAKLI ÇIKMASAYDI YUSUF'

Vural'ın depreme karşı önlem çağrısını üzüntüyle paylaşan Babacan, ''Bu tweeti şimdi gördüm... Keşke haklı çıkmasaydı Yusuf. Keşke yine o sıcak gülümsemesiyle yanımızda olsaydı.'' ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN