Cemevinde deprem yardımı toplayan TIR'a silahlı saldırı: 1 yaralı

Cemevinde deprem yardımı toplayan TIR'a silahlı saldırı: 1 yaralı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrası Şahkulu Sultan Dergahı Pendik Cemevi'nde toplanan yardımlar TIR'a yüklenirken tehditler savuran kimliği belirsiz şahıslar bir kişiyi silahla yaralayarak kaçtı.

Şahkulu Sultan Dergahı Pendik Cemevi önünde Kahramanmaraş depremi sonrası toplanan yardım malzemelerini TIR'a yükleyen yöneticiler, kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit edildi. TIR'ların yoldan çekilmesini isteyerek tehditler savuran kişiler daha sonra bir kişiyi silahla bacağından yaraladı.

Saldırganlar, plakasını söktükleri araçlarını cemevi bahçesinde bırakarak kaçtılar.

Şahkulu Sultan Dergahı'na yapılan saldırının depremzedeler için toplanan yardımların yüklendiği TIR'ın gasp edilme girişimi sırasında meydana geldiği iddia edildi.

'TIR'LARDAN BİRİNE EL KOYMAK İSTEMİŞLER'

Şahkulu Sultan Dergahı Başkanı Beyzade Özkahraman, saldırıyla ilgili olarak, "Bizim Pendik şubemiz var. Depremzedeler için çok miktarda bağış topladı. Şahkulu'nda toplanan bağışlarla birlikte TIR'larla Anadolu'ya sevk edildi. Çok büyük çaba gösterdik depremde. TIR'lardan birine el koymak istemişler. Gasp gibi bir durum olduğunu anladık. Çocuklar da vermemek için direnmiş. O direnme sırasında ateş edilmiş. Arkadaşlarımızdan biri yaralanmış. Olay gasp gibi görünüyor" açıklamasını yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, olayın; deprem bölgesine gönderilecek yardım tırının yolu kapatması ve yol verme tartışması nedeniyle çıktığı ifade edildi.

Tartışma sırasında silahla yaralanan M.E adlı vatandaşın tedavi altına alındığı bildirilirilen açıklamada, kimliği belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ettiği hatırlatıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN