ABD Meksika demiryolu geçişlerini yeniden açtı

ABD Meksika demiryolu geçişlerini yeniden açtı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), artan göçmen trafiğini yönetmeyi amaçlayan Meksika ile beş günlük kapatmanın kilit ihracat yollarını aksatmasının ardından alınan yeni kararı açıkladı. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Teşkilatı (CBP) Meksika- Teksas arasındaki uluslararası demiryolu geçiş faaliyetlerin bugün saat 14.00 itibariyle yeniden başladığını duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Meksika'dan gelen göçmen trafiğini kontrol altına almak için hafta başında demiryollarını kapatmıştı.

ABD beş günlük kapatmanın kilit ihracat yollarını aksatması nedeniyle Meksika-Teksas arasında bulunan iki önemli demiryolu geçişini yeniden açtı. ABD Gümrük ve Sınır Koruma Teşkilatı (CBP) bu uluslararası demiryolu geçiş köprülerindeki faaliyetlerin bugün saat 14.00 itibariyle yeniden başladığını duyurdu.

Reuters'ta yer alan habere göre, ABD çabalarından dolayı Meksika'ya teşekkür ederken Beyaz Saray sözcüsü, "Meksika'nın bu sektörlerdeki göç baskısını azaltma ve göçmenleri tehlikeye atan kaçakçılarla mücadele etme konusundaki işbirliğine minnettarız" dedi.

Meksika Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, "ABD ile Meksika arasındaki dinamik ticaret akışlarını garanti altına almak ve ekonomik ilişkiyi geliştirmek için sınır geçişlerini mümkün olan en kısa sürede yeniden açma ihtiyacında ısrar ettiğini" söyledi.

Amerikan Demiryolları Birliği CEO’su Ian Jefferies, yeniden açılışı takdir etmekle birlikte, bu tür önlemlerin kolluk kuvvetlerinin kabiliyetlerini arttırmada başarısız olduğunu vurgulayarak gelecekteki kapatmalara karşı uyarıda bulundu. CBP ile yakın ortaklıklar yoluyla güvenli ve güvenilir demiryolu hizmetlerinin sürdürülmesinin önemini vurguladı.

Demiryollarını kapatma kararı, ihracat ticareti üzerindeki önemli ekonomik yansımaları nedeniyle tarım sektörleri ve kanun yapıcılar arasında endişelere yol açmıştı.

Aralarında mısır, süt, pirinç ve soya fasulyesi üreticilerinin de bulunduğu tarım camiası, diğer tarımsal ürünlerle birlikte günde yaklaşık 1 milyon kile tahıl ihracatını etkileme potansiyeli olan kapanma sırasında ortaya çıkan ekonomik kayıplar konusunda endişelerini dile getirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN