ABD Savunma Bakanı Austin, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü

ABD Savunma Bakanı Austin, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü

ABD'nin Ukrayna'ya ayırdığı bütçenin tükendiği tartışmaları devam ederken Pentagon'da resmi görüşme gerçekleşti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ile bir araya gelerek ülkesinin Ukrayna'ya olan desteğini yineledi. İki bakan ayrıca Ukrayna'ya yeni askeri yardım paketini konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgali sürerken, ABD'nin Ukrayna'ya ayırdığı yardım bütçesi tartışmaları devam ediyor.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov Pentagon'da bir araya geldi. Görüşmede Austin, ülkesinin desteğini yinelerken Ukrayna'nın ihtiyaçlarının karşılanması için ABD'de devam eden çalışmalar ele alındı.

İkili, ayrıca ABD'nin Ukrayna için ağırlıklı olarak hava savunma ve topçu mühimmatından oluşan 175 milyon dolarlık yeni ek askeri yardım paketini duyurmasını da görüştü.

'UKRAYNA İÇİN KAYNAKLARIMIZ TÜKENİYOR'

Beyaz Saray Bütçe Direktörü Shalanda Young, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Mike Johnson'a gönderdiği mektupta "Kongre harekete geçmezse, yıl sonuna kadar Ukrayna'ya silah ve teçhizat göndermek için kaynaklarımız tükenecek" şeklinde uyarıda bulunmuştu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise düzenlediği basın toplantısında, "Kongre Ukrayna'daki özgürlük mücadelesini desteklemeye devam edip etmeyeceğine karar vermelidir. Ya da tarihten aldığımız dersleri görmezden gelerek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in galip gelmesine izin verecek" şeklinde konuşmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN