ABD Temsilciler Meclisi Üyelerinden Beyaz Saray önünde 'Gazze' eylemi

ABD Temsilciler Meclisi Üyelerinden oluşan bir grup, Beyaz Saray önünde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Ateşkes çağrısında bulunan üyeler, "Daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor" ifadesini kullandı.

ABD Temsilciler Meclisi Üyelerinden oluşan bir grup, aktivist, oyuncu ve yazarların Gazze'de "kalıcı ateşkes" talebiyle başlattığı beş günlük açlık grevine destek olmak için Beyaz Saray'ın önünde bir araya geldi. Siyasetçiler, Rashida Tlaib, Jonathan Jackson, Jamaal Bowman ve Cori Bush, aralarında Denee Ayana Benton, Cynthia Nixon, Sumaya Awad gibi ABD'li oyuncu, aktivist ve yazarların bulunduğu gruba katılarak basın açıklaması yaptı.

foto5.jpg

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Jamaal Bowman yaptığı açıklamada, "Biz cinayet işlenmesine karşıyız, biz soykırıma karşıyız, etnik kökenin yok edilmesine karşıyız, çocukların öldürülmesine karşıyız. Biz barış, adalet, eşitlik, insan hakları için ateşkes istiyoruz. Hepsi bu. Bu durumun yaşandığına gerçekten inanamıyorum. Ve bu durum yaşanırken Amerika'nın konuyu kompleks haline getirmesine inanamıyorum. Bu utanç verici" ifadelerini kullandı.

foto3.jpg

"KİMSENİN ÖLMESİNİ İSTEMİYORUZ"

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Bowman açıklamasının devamında, "Lütfen ateşkesin çağrısında bulunun bu Hamas'ı desteklediğimiz anlamına gelmez. Ya da İsraillerin öldürülmesine destek olduğumuz anlamına gelmez. Biz kimsenin ölmemesini istemiyoruz. İsraillerin de ölmesini istemiyoruz. Biz ölümü seçmiyoruz. Her hayat özeldir. Savunduğumuz ve sahip olduğumuzu düşündüğümüz demokratik değerlerimiz bana şu anda doğru hissettirmiyor. Ateşkes çağrısında bulunuyoruz. İnsanlığımızı kurtarmak için. Bu yüzden ateşkes... ateşkes.... ateşkes..." şeklinde konuştu.

foto-2.jpg

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Rashida Tlaib ise açıklamasında ABD Başkanı Joe Biden'a seslenerek, "Ateşkes olması için daha kaç insanın ölmesi, kaç çocuğun daha öldürülmesi gerekiyor? Kaç ailenin daha travmatize edilmesi gerekiyor. Başkan Biden lütfen, bizim sesimizi duymak zorundasınız demokrasi için şimdi ateşkes yapılması gerek" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir