ABD Ürdün’deki saldırıya misilleme operasyonu: Irak ve Suriye’deki İran'a ait 85 hedefi

ABD Ürdün’deki saldırıya misilleme operasyonu: Irak ve Suriye’deki İran'a ait 85 hedefi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, 3 askerin hayatını kaybettiği üs saldırısına karşılık olarak Irak ve Suriye'deki hedeflere hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Saldırının failleri olarak görülen İran Devrim Muhafızları ve desteklediği milis gruplara karşı atıldı. Irak ve Suriye'deki İran'a ait 85 tesisin hedef alındığı belirtildi.

ABD, Ürdün'deki üç askerinin hayatını kaybettiği saldırıya yanıt olarak Irak ve Suriye'deki hedeflere yönelik misilleme harekatını başlattı. CNN'e konuşan yetkililere göre, ABD'nin bu adımı, saldırının failleri olarak görülen İran Devrim Muhafızları ve desteklediği milis gruplara karşı atıldı.

İlk aşamada vurulan hedefler hakkında detaylı bir bilgi olmamakla birlikte, Irak ve Suriye'deki İran'a ait 85 tesisin hedef alındığı aktarıldı. ABD yönetimi, Ürdün'deki saldırının arkasında bölgedeki İran bağlantılı grupların olduğunu düşünüyor ve bu bağlamda harekete geçti.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKTİ

ABD'li yetkililer, Ürdün'de yaşanan saldırıda üç askerin ölümü ve kırk askerin yaralanmasının ardından, olaya çok aşamalı ve günler sürecek bir yanıt verileceğini ifade etmişti. Bu operasyon, Ürdün'de hayatını kaybeden askerlerin cenazelerinin ABD'ye dönüşü ve Başkan Joe Biden'ın askerlerin aileleriyle buluşmasının hemen ardından başladı.

Beyaz Saray yetkilileri, Perşembe günü yaptıkları açıklamada, saldırılarla ilgili olarak Irak'ta faaliyet gösteren İslami Direniş örgütünü işaret etti. Bu misilleme, ABD'nin bölgedeki güvenlik politikalarını ve karşılıklı hamleleri daha da önemli hale getiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN