ABD vizesinde 'Dünya Kupası' piyangosu: Bileti olana randevu sırası yok! Büyükelçilik duyurdu

ABD vizesinde 'Dünya Kupası' piyangosu: Bileti olana randevu sırası yok! Büyükelçilik duyurdu

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden Türk futbolseverlere vize müjdesi geldi. Vize randevusu bulmakta zorlanan vatandaşlar için yeni bir kapı aralandı. Büyükelçilik, 2026 FIFA Dünya Kupası maçlarını izlemek üzere ABD'ye gidecek bilet sahiplerine vize randevularında "öncelik" tanınacağını resmen açıkladı. İşte FIFA PASS ile hızlı vize almanın detayları.

ABD, Kanada ve Meksika'nın ev sahipliğinde düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası için geri sayım sürerken, Türk futbolseverlerin en büyük kabusu olan "vize randevusu" konusunda sevindirici bir gelişme yaşandı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamayla, turnuva için ülkeye seyahat edecek bilet sahiplerine vize sürecinde ayrıcalık tanınacağını duyurdu.

"BİLETİNİ GÖSTER, SIRAYI KAP"

Normal şartlarda randevu tarihlerinin çok ileriye atıldığı ABD vize başvurularında, Dünya Kupası bilet sahipleri bekleme süresine takılmayacak. Büyükelçilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ABD’deki maçları izlemek için bu yıl seyahat edecek 2026 FIFA Dünya Kupası bilet sahiplerine ABD vize randevularında öncelikli erişim tanıyoruz!"

TEK ŞART: BİLETİ "DOĞRUDAN" ALMAK

Bu fırsattan yararlanmak isteyenler için kritik bir şart bulunuyor. Öncelikli randevu hakkı, sadece biletlerini doğrudan FIFA üzerinden satın alan taraftarlar için geçerli. Karaborsa veya aracı sitelerden alınan biletler bu kapsama girmeyebilir.

FIFA PASS SİSTEMİ DEVREDE

Büyükelçilik, sürecin nasıl işleyeceğine dair de yönlendirmede bulundu. Buna göre;

Biletini FIFA'dan alan taraftarlar fifa.com adresine girecek.

Sitede yer alan FIFA PASS uygulamasını kullanacak.

Bu uygulama üzerinden vize randevusu için öncelik talebinde bulunulabilecek.

Yetkililer, futbol şölenini kaçırmak istemeyenlerin bu sistem üzerinden işlemlerini hızla tamamlayabileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN