ABD'de İsrail Konsolosluğu önünde 'trajik' olay: Filistin bayrağı ile kendini yaktı

ABD'de İsrail Konsolosluğu önünde 'trajik' olay: Filistin bayrağı ile kendini yaktı

ABD’nin Georgia eyaletinde bir eylemci elinde Filistin bayrağı ile İsrail Konsolosluğu önünde kendini yaktı. Atlanta Polis Şefi Darin Schierbaum, eylemcinin durumunun kritik olduğunu belirtirken olayı 'aşırı bir siyasi protesto eylemi' olarak değerlendirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, tüm dünyada İsrail'e karşı tepkiler de sürüyor. ABD’nin Georgia eyaleti yetkilileri, İsrail Konsolosluğu önünde elinde Filistin bayrağı olan bir kişinin kendini ateşe verdiğini bildirdi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Atlanta Polis Şefi Darin Schierbaum, ismi açıklanmayan eylemcinin durumunun kritik olduğunu, müdahale etmeye çalışan bir güvenlik görevlisinin ise bacağından ve bileğinden yaralandığını söyledi. Olayda konsolosluk binasının zarar görmediğini belirten Schierbaum, “Bunun aşırı bir siyasi protesto eylemi olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

'HERKESİN GÜVENLİĞİ İÇİN TETİKTEYİZ'

Schierbaum, dün yaşanan ve kişinin kendini yakmak için benzin kullandığı değerlendirilen eyleme ilişkin açıklamasında, İsrail-Filistin çatışmalarına işaret ederek, ABD’deki Müslüman ve Yahudi toplumları arasındaki gerilimlerin farkında olduklarını, herkesin güvenliğini sağlamak için tetikte olacaklarını söyledi.

Olayla ilgili ABC News haber kanalına açıklama yapan Konsolos Anat Sultan-Dadon ise konsolosluk binasının girişinde yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını belirterek, “İsrail’e yönelik nefret ve kışkırtmanın bu kadar korkunç bir yolla ifade edildiğini görmek trajik. Yaşamın kutsallığı en yüksek değerimizdir” ifadelerini kullandı.

24 SAAT İÇİNDE EN AZ 178 KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ve Hamas arasında varılan ve iki kez uzatılan geçici ateşkes, 1 Aralık’ta Türkiye saatiyle 08.00 itibarıyla sona ermiş, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları yeniden başlamıştı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 24 saat içinde en az 178 kişi hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN