ABD’den Cemal Kaşıkçı hamlesi: Suudi Arabistan büyükelçiliğinin bulunduğu caddeye adı verilecek

ABD’den Cemal Kaşıkçı hamlesi: Suudi Arabistan büyükelçiliğinin bulunduğu caddeye adı verilecek

İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2018 yılında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın adı, ABD’nin Los Angeles kentindeki Suudi Arabistan konsolosluğunun bulunduğu caddeye verilmesi için oylandı.

ABD’nin Los Angeles kentinin Belediye Meclisi, kentteki Suudi Arabistan konsolosluğunun bulunduğu sokağın adının Cemal Kaşıkçı olarak değiştirilmesini oyladı. Geçtiğimiz yıl, Washington’daki Suudi Arabistan büyükelçiliğinin olduğu sokağın adı Cemal Kaşıkçı olarak değiştirilmişti.

‘CEMAL KAŞIKÇI’NIN MİRASI…’

İnsan hakları aktivisti Raed Jarrar, "Cemal Kaşıkçı’nın mirasını onurlandırırken, bazıları Suudi Arabistan hükümetine para için yalvarmak için acele etse bile, cinayetinden sorumlu olan herkes için adalet ve hesap verebilirlik için savaşmaya devam edeceğimize dair güçlü bir mesaj gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılın ilerleyen dönemlerinde hayata geçmesi beklenen tasarının önde gelen isimlerinden Los Angeles Meclis Üyesi Traci Park, "Suudi Arabistan Konsolosluğu’na bakan caddenin yeniden adlandırılması, şehrimizin Cemal Kaşıkçı’nın mirasına olan hayranlığının altını çizerken, aynı zamanda temel ilkelerimizi sürdürme konusundaki sarsılmaz bağlılığımızı da teyit ediyor" dedi.

‘VELİAHT PRENS YAPTIRDI’ İDDİASI

Suudi Arabistan’daki rejimi eleştiren gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra Suudi Arabistanlı ajanlar tarafından öldürülmüştü. Olay, dünya genelinde tepki toplarken, feci suikaste ilişkin güven veren bir yargılama süreci yapılmadı. Batılı ülkelerin istihbarat servisleri, suikastin Veliaht Prens Muhammed bin Salman tarafından yaptırıldığını söylerken, kendisi iddiayı reddediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN