AB'deki sığınma başvuruları en yüksek seviyede

AB'deki sığınma başvuruları en yüksek seviyede

Avrupa Birliği İltica Ajansı yeni bir açıklamada bulundu. Elde edilen verilere göre Avrupa Birliği'ndeki sığınma başvuruları 2023'te yüzde 18 artışla 1,14 milyona ulaşarak 2015-2016 göçmen krizinden bu yana en yüksek seviye oldu.

Avrupa Birliği İltica Ajansı'nın (EUAA) bugün açıkladığı verilere göre, Avrupa Birliği'ndeki sığınma başvuruları 2023'te yüzde 18 artışla 1,14 milyona ulaşarak 2015-2016 göçmen krizinden bu yana en yüksek seviye oldu.

Reuters’ta yer alan haberde, yeni veriler büyük olasılıkla, kıta çapında çok sayıda yerel ve ulusal oylamanın yanı sıra Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde göç ve aşırı sağ duyarlılığı hakkında halihazırda hararetli bir tartışmayı alevlendirecek yorumu yapıldı.

TÜRK VATANDAŞLARINDAN REKOR BAŞVURU

EUAA verilerine göre Suriyeliler ve Afganlar en fazla başvuran grup olmaya devam ediyor. Türk vatandaşları ise bir önceki yıla göre yüzde 82 daha fazla başvuru yaparak üçüncü en büyük başvuru grubunu oluşturdu.

Sığınma başvurusunda bulunan Filistinlilerin sayısının İsrail-Hamas savaşı sonrasında yaklaşık 11 bin 600 gibi rekor bir seviyeye ulaştığını belirten kuruluş, AB üyesi ülkelerin çoğunluğunun Filistin'i bir devlet olarak tanımaması nedeniyle bu sayıyı doğru şekilde kaydetmenin zor olduğunu belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN