ABD Senatosu, iş insanı ve diplomat Thomas Barrack’ın Ankara Büyükelçiliği adaylığını onayladı. Barrack, 36 'hayır' oyuna karşılık 60 'evet' oyu ile göreve uygun bulundu.
ABD Başkanı tarafından Türkiye Büyükelçiliği görevine aday gösterilen Thomas Barrack, Senato Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda resmen atandı. 60 senatörün destek verdiği Barrack, 36 ret oyuna rağmen onay alarak Washington’un Ankara’daki yeni diplomatik temsilcisi oldu.
Ekonomim'in haberine göre, Nisan ayı başında gerçekleşen onay oturumunda Barrack, Türkiye’nin NATO içindeki konumuna ve bölgesel önemine dikkat çekmiş, “Avrupa, Asya ve Orta Doğu’nun kesişim noktasında yer alan Türkiye, kıymetli bir NATO müttefikidir. İttifaka katkıları saymakla bitmez” ifadelerini kullanmıştı.
Thomas Barrack, hem iş dünyasındaki etkinliği hem de siyasi bağlantılarıyla biliniyor. Yeni görevinde, Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlendirilmesi, bölgesel güvenlik meseleleri ve ekonomik iş birliğinin geliştirilmesi gibi konularda kritik rol üstlenmesi bekleniyor.