Ailesi, Çin'in gözaltına aldığı İlyas Rahman'dan 2 senedir haber alamıyor

Ailesi, Çin'in gözaltına aldığı İlyas Rahman'dan 2 senedir haber alamıyor

Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı baskı ve sistematik soykırım, bir masum aileyi daha parçaladı. Çin hükümetinin Mısır'a yaptığı 'Uygurları toplama' baskısı sonucu İlyas Rahman, eşi ve çocuklarından koparılarak Sincan'daki toplama kampına götürüldü. Acılı ailesi İlyas'tan 2 senedir haber alamıyor.

Doğu Türkistan'da açtığı toplama kamplarıyla milyonlarca Uygur Türküne işkence uygulayarak dünyadan koparan, dillerini, dinlerini ve inançlarını yok etmeye çalışan Çin, bir aileyi daha birbirinden ayırdı.

MISIR, ÇİN BASKISINA DAYANAMADI

Uygur Türkü olan İlyas Rahman ve eşi Münzire Abdugani ikinci bebeklerini beklerken İlyas ortadan kayboldu. Genç çift bir yandan giderek büyüyen ailelerini ayakta tutmaya çalışırken, diğer yandan da Mısır’da bir üniversitede öğrenim görüyor ve kendilerine yeni bir gelecek inşa ediyordu. Ancak Temmuz 2017’de hayatları darmadağın oldu. O tarihte Çin, Mısır hükümetine ülkedeki yüzlerce Uygur’u toplaması için baskı yapıyordu. İlyas da Mısır’da yaşayan Uygurlardan biriydi.

MÜNZİRE HALA BEKLİYOR

Bundan üç hafta sonra henüz 19 yaşında olan Münzire, Türkiye’de tek başına doğum yaptı. Şu an hala Türkiye’de yaşayan Münzire, ailesinin bir gün yeniden bir araya geleceğine dair umudunu yitirmeden 2017’den beri eşini arıyor. 

Arkadaşları aracılığıyla İlyas’ın Çin’in Sincan bölgesine geri gönderildiğini öğrenen genç kadın, eşinin Uygurların Çin devletinin propagandalarına maruz kaldığı gizli siyasi kamplardan birinde tutulduğunu düşünüyor. 

"BEBEĞİMİN BABASINA İHTİYACI VAR"

Çoğunluğu Müslüman olan milyonlarca kişi 2017’den beri ailelerinden koparılıyor ve zorla bu kamplarda tutuluyor. Bu skandal karşısında gerçeğin ortaya çıkmasını dünyanın dört bir yanından talep edenler güçlü bir hareket oluşturdu. Tek isteğinin eşinin güvenli bir şekilde ailesine geri dönmesi olan Münzire, “Eşim en kısa zamanda serbest bırakılmalı. Bebeğimin babasına ihtiyacı var. Eşimle yeniden bir araya gelene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğim.” diyor.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN