Akaryakıt fiyatları düştü, akın ettiler... Satışlara sınırlama getirildi

Akaryakıt fiyatları düştü, akın ettiler... Satışlara sınırlama getirildi

Akaryakıt fiyatlarından alınan vergiyi düşüren Polonya'da, sınır bölgede yaşayan komşu ülkeler akın edince, şirketler satışlara sınırlama getirdi.

Polonya hükümeti yükselen enflasyon ve maliyetlerden dolayı vatandaşlarına destek olmak amacıyla, 1 Şubat tarihinden itibaren akaryakıttan aldığı vergiyi yüzde 23’den yüzde 8’e çekti. Uygulamanın başlamasının ardından, ülkeye akın eden komşu ülkelerin stokçuluk yapması nedeniyle, satış yapan şirketler kotalı satış yöntemine başladı.

PETROL TURİSTLERİ


Polonya hükümeti, ülkedeki yüksek enflasyon nedeniyle vatandaşın sırtındaki yükü azaltmak amacıyla . Yapılan uygulamayla yakıtta litre başına 0,60 zloti (yaklaşık 2 TL) indirim yapılmasının ardından Schengen anlaşması dolayısıyla Polonya’ya sorunsuz şekilde seyahat eden sınır kentlerde yaşayan Almanya, Çekya vatandaşları ucuz akaryakıt nedeniyle ülkeye akın etti. Yakıt almak için gelen “petrol turistleri”, depolarını doldururken, yanlarında getirdikleri bidonlara da stok yaptı.

SADECE DEPOYU DOLDURUYORLAR


Yakıt stoğunun önüne geçebilmek için Polonya devletine ait petrol şirketi PKN Orlen, sınır kentlerindeki akaryakıt istasyonlarında "yalnızca depoya dolum yapılması" sınırlaması getirdi. Şirketten yapılan açıklamada satış sürekliliğini sağlamak için özellikle sınır bölgelerindeki akaryakıt istasyonlarında, yalnızca araçların depolarına dolum yapıldığı belirtildi. Ülke çapındaki bin 819 akaryakıt istasyonuyla ülkenin en büyük akaryakıt perakendecisi olan şirket tarafından, mevcut akaryakıt talebini karşılamak için gerekli lojistik adımların da atıldığı bildirildi.

AKARYAKIT TURİZMİ


Geçtiğimiz Pazar sabahı Polonya’da benzinin litre fiyatının 1.15 euro, Almanya’da ise 1.80 euro olduğu belirtilirken, düşük akaryakıt fiyatları nedeniyle Polonya’ya olan "akaryakıt turizminin" bir süre daha sürmesi bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN