Alaska Çiçeği virüsünde ilk ölüm

Alaska Çiçeği virüsünde ilk ölüm

ABD'nin Alaska eyaletinde, 2015 yılında keşfedilen ve küçük memelilerden bulaştığı değerlendirilen 'Alaska çiçeği' virüsü sebebiyle bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

ABD'nin Alaska eyaletinde, geçtiğimiz ocak ayında 'Alaska çiçeği' virüsü sebebiyle kanser tedavisi gören bir erkeğin yaşamını yitirdiği bildirildi. Virüs, küçük memelilerden bulaşma potansiyeline sahip ve semptomları arasında döküntü ve kas ağrısı bulunuyor.

Alaska sağlık yetkilileri, Kenai Yarımadası'nda yaşayan ve virüsle enfekte olduğu belirlenen yaşlı bir erkeğin Kasım 2023'te hastaneye kaldırıldığını ve ocak ayının sonunda yaşamını kaybettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, hayatını kaybeden kişinin kanser tedavisi gördüğü ve bağışıklık sisteminin zayıfladığı belirtildi.

İLK KEZ 2015'TE TESPİT EDİLDİ

The Guardian'da yer alan habere göre; Alaska çiçeği virüsü, ilk olarak 2015 yılında tespit edilmiş olup, şu ana kadar sadece yedi vaka rapor edilmiştir. Virüs, çiçek, ineklerdeki çiçek hastalığı ve maymun çiçeği ile bağlantılıdır ve belirtileri arasında döküntü, lenf bezlerinin şişmesi, kas ve eklem ağrısı bulunmaktadır.

Araştırmacılar, virüsün zoonotik olduğunu ve hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir yapıya sahip olduğunu belirtiyorlar. Bu nedenle, ölen kişinin evinde bir sokak kedisi bulunduğu ve kedinin küçük memelileri avladığı ve sık sık hastayı tırmaladığı ifade edilmiştir. Ancak kedinin yapılan testi negatif çıkmıştır.

Alaska sağlık yetkilileri, deri lezyonlarına sahip kişilerin lezyon bölgelerini kapatmalarını önerirken, şu ana kadar virüsün insanlar arasında bulaşmadığı belirtilmiştir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN