Bild'den kışkırtıcı bir analiz: Erdoğan savaşın kazananı mı olacak?

Bild'den kışkırtıcı bir analiz: Erdoğan savaşın kazananı mı olacak?

Almanya’nın en büyük bulvar gazetesi Bild, Türkiye’nin Ukrayna savaşının rantını yediğini iddia eden ilginç bir analiz haber yayımladı.

KARAR/ALMANYA

Türkiye hakkında yaptığı ilginç analiz haberlerle tanınan bulvar gazetesi Bild, "Big Mac yerine döner: Cumhurbaşkanı Erdoğan savaşın kazananı mı olacak?" başlığı ile bir haber daha yayınladı. Türkiye ekonomisin çökmek üzere olduğunu, liranın yıllardır düştüğünü ve insanların geçinemediğini yazan Bild ‘‘Bu ve başka sebeplerle Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmadı. Türkiye savaş öncesindeki gibi Rusya ile ticaretini sürdüren tek NATO ülkesi ve batılı firmaların Rusya’dan çekilmesinden rant elde edebilir‘‘ ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın Rusya ve Ukrayna arasında aracıymış gibi davrandığı ileri sürülen haberde, Erdoğan’ın "Kremlin despotu" Putin’le perşembe günü tekrar görüştüğünü ve kendisini Ukrayna Başkanı Wolodimir Zelenskiy ile bir görüşme yapmak üzere Türkiye’ye davet ettiğini yazıldı .

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’nın olası bir barış anlaşmasında Türkiye’nin garantör ülke olmasını istediği belirtilen haberde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da Rusya’nın bunu kabul ettiğini söylediği ifade edildi.

Haberde, Türkiye yerine sürekli Erdoğan’ın isminin kullanılması dikkat çekerken, “Erdoğan ve ülkesi aracı rolünden şimdiden istifade etmeye başladı. Putin’in saldırısı zayıflayan Türk ekonomisi için ümit ışığı oldu‘‘ ifadesi yer aldı. Nerdeyse bütün Batılı hava şirketlerinin Rusya’ya uçuşu yasaklamasına rağmen Türk Hava Yolları’nın hala Rusya’ya uçmaya devam ettiği de verilen bilgiler arasında.

BATILI MARKALARI TÜRKLER İKAME EDECEK

Bild’deki habere göre Rus alışveriş merkezleri ülkeyi terk eden Batılı giyim ve moda markalarını Türk markalarıyla ikame etmeye hazır. Batılı firmalar giderken Rusya’da Türk firmaları halen aktiv ve bir çok yeni Türk firması da Rus pazarına girmeye hazırlanıyor.

Rus gazetesi İswestiaja’ya dayandırılan bir habere göre ise Cıtır Chiken firmasının Rusya’da şubeler açmak istediği, pek yakında 500-600 arası şubesi olan bir Cıtır Chicken ağı kuracağı iddia ediliyor. Rus alışveriş merkezlerinin bu fikre sıcak baktığı ve kapatılan Mc Donalds’ların yerlerini Türklere verecekleri bildiriliyor. Bild, Türk gıda zincirinin Amerikan fast food devine böylece yol vereceğini yazdı.
Türkiye’nin gaz ihtiyacının yüzde 40’ı ve petrol ihtiyacının dörtte birini Rusya’dan temin ettiği belirtilen Bild haberinde Türkiye için bu enerji faturasının çok yüksek olduğu ve sadece gaz için bu yıl 40 milyar dolarlık bir fatura ortaya çıktığı belirtildi.

Rusya’nın Türkiye’nin en önemli buğday tedarikçisi olduğu belirtilirken, Türkiye tükettiği tahılın yüzde 70’ni bu ülkeden temin ettiği yazıldı. Haberde Rusya’nın tahıl ihracını kısıtlaması halinde bunun Türkiye için dramatik sonuçları olabileceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (20)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
20 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN