Alman parlamentosu 'Uygur Türk dostluk grubunu' kurdu

Alman parlamentosu 'Uygur Türk dostluk grubunu' kurdu

Almanya Federal Meclisi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayanlara destek olmak amacıyla bir dostluk grubu kurdu. Hür Demokrat Partili (FDP) Peter Heidt liderliğindeki grup, Uygur Türkleriyle dayanışma amacıyla oluşturuldu.

Almanya Federal Meclisi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayanlara destek olmak için bir grup kurduğunu açıkladı. Grubun başkanı Hür Demokrat Partili (FDP) Peter Heidt, geçtiğimiz yıl Tayvan ve Japonya'ya yaptıkları ziyarette, sürgündeki Uygurlarla görüşme imkanı bulduklarına işaret ederek böyle bir grubun kurulması fikrinin doğduğunu ifade etti.

"ÇABALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Heidt, Sincan bölgesinde zorla çalıştırılma, işkence ve cinsel tacizlerin günlük yaşamın bir parçası olduğunu belirterek, "Oradaki insanların hürriyetlerine kavuşabilmeleri için çabalarımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

"BU MESELE BİRAZ KARMAŞIK"

Oradaki uygulamaların "soykırım" olup olmadığı konusuyla da ilgilenmeleri gerektiğini anlatan Heidt, "Bu mesele biraz karmaşık. Bu konuda uzun süreli bir çalışma yapıp konuyu meclis genel kuruluna da getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

basliksiz-2-003.jpg

"ÇİN'İN İNSAN HAKLARI İHLALLERİNE SESSİZ KALAMAYACAĞIZ"

Dostluk grubunda yer alan Sosyal Demokrat Partili Derya Türk-Nachbaur, artık Uygurların Alman parlamentosunda da bir sesi olacağını belirterek, "Tüm dünyanın gözü önünde Çin'in Müslüman azınlığa karşı işlediği insan hakları ihlallerine sessiz kalamayacağız" dedi. Türk-Nachbaur, dostluk grubunun kurulmasının kendisi için de çok anlamlı olduğunu belirterek, insan hakları konusunun partiler üstü olduğunu anlattı ve farklı partilerin dostluk grubuna destek olduğunun altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN