Almanya'da '15 Mayıs' endişesi: Almanlara göre Erdoğan seçilirse Türkiye ile ilişkiler bozulur

Almanya'da '15 Mayıs' endişesi: Almanlara göre Erdoğan seçilirse Türkiye ile ilişkiler bozulur

Seçime saatler kala Almanya'da açıklanan bir anket, Avrupa'nın 15 Mayıs'ta muhalefetin iktidara gelmesini istediğini gösterdi. Ankete göre yüzde 68'lik çoğunluk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta yeniden seçilmesi halinde ikili ilişkilerin olumsuz etkilenmesinden endişe ediyor.

Almanya'da yapılan bir kamuoyu araştırmasından çıkan sonuca göre Almanlar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde yeniden seçilmesi durumunda Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin olumsuz etkilenmesinden endişe ediyor.

'ERDOĞAN' ENDİŞESİ HEM MUHALEFETTE HEM İKTİDAR TABANINDA VAR

Kamu televizyonu ARD'de yayınlanan "Deutschlandtrend" (Almanya eğilimi) adlı güncel ankete katılanların yüzde 68'i, Erdoğan'ın seçim zaferinin Almanya-Türkiye ilişkileri açısından kritik olacağı görüşünü savundu. DW Türkçe'nin aktardığına göre, anket ayrıca bu görüşün tüm nüfus gruplarında ve tüm partilerin destekçileri arasında yaygın olduğunu ortaya koydu.

SADECE YÜZDE 9'LUK BİR KESİM OLUMLU YAKLAŞIYOR

Ankete katılanların sadece yüzde 9'u Erdoğan'ın görevde kalmasının iki ülke ilişkilerine olumlu yansıyacağını dile getirirken, yaklaşık dört kişiden biri (yüzde 23'ü) bu konuda görüş belirtmek istemediğini ya da görüşü bulunmadığını söyledi. Anket Salı ve Çarşamba günleri bin 220 kişinin katılımıyla yapıldı.

Avrupa'daki kulislerine yansıyan bilgilere göre de Berlin, Londra, Paris ve Büreksel'in Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na göre hazırlık yaptığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN