Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Türkiye'yi övdü

Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Türkiye'yi övdü

Rusya, Ukrayna topraklarına yönelik harekatının ilk günlerinde savaş gemilerini boğazdan geçirmek istemiş ancak Türkiye’nin ricası üzerine talebini geri çekmişti. Almanya’nın eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye’ye bu tutumundan dolayı teşekkür ederek, “Bir NATO devleti olarak Türkiye’nin Karadeniz’de güvenliği sağlamasından memnunum” dedi.

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın ilk günlerinde, Moskova yönetimi bazı savaş gemilerini boğazlardan geçirmek istemiş ancak Ankara’nın ‘ricası’ üzerine talebini geri çekmişti.

Almanya’nın önceki başbakanı Angela Merkel’in başbakan yardımcılığı ve dışişleri bakanlığını yapan Sigmar Gabriel, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, Rusya- Ukrayna savaşındaki tutumu nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etti.

“TWEET ATMAK KOLAY”

Türkiye’nin Karadeniz’de güvenliği sağlamasından memnun olduğunu söyleyen Gabriel’in açıklaması şöyle:

“Bir Türkiye tweetiyle her şeyi bilenlerin saldırganlığını nasıl kışkırtabileceğinizi görmek harika bir şey. Ahlak dersi vermek, savaş gemilerini durdurmaktan kolay. Bir NATO devleti olarak Türkiye’nin Karadeniz’de güvenliği sağlamasından memnunum.”

İşte Gabriel’in tweeti:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN