Amy Winehouse'un babası açtığı davayı kaybetti: 1 milyon sterlin tazminat ödeyecek

Amy Winehouse'un babası açtığı davayı kaybetti: 1 milyon sterlin tazminat ödeyecek

2011 yılında yaşamını yitiren İngiliz şarkıcı Amy Winehouse'un babası Mitch Winehouse, kızının kişisel eşyalarını açık artırmada sattıkları gerekçesiyle sanatçının iki arkadaşına açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, Mitch Winehouse'un davalılara yaklaşık 950 bin sterlin ödemesine hükmetti.

İngiliz müzisyen Amy Winehouse'un babası Mitch Winehouse, kızına ait kişisel eşyaları ve kıyafetleri açık artırma yoluyla sattıkları gerekçesiyle sanatçının iki yakın arkadaşına karşı açtığı mülkiyet davasında haksız bulundu.

Londra'da görülen davada mahkeme, Mitch Winehouse'un, kızı Amy Winehouse'un eski stilisti Naomi Parry ile arkadaşı Catriona Gourlay'e toplam 950 bin sterlin ödemesine karar verdi.

SATILAN EŞYALAR VE İDDİALAR

Habertürk'ün haberine göre söz konusu dava, 2021 ile 2023 yılları arasında gerçekleşen açık artırmaları kapsıyor. Açık artırmada satılan 155 parça arasında sanatçıya ait kıyafetler, bale ayakkabıları, el çantaları, takılar, makyaj malzemeleri ve 2011 yılındaki son turnesinde giydiği elbise yer alıyordu.

Mitch Winehouse, davalıların bu eşyaları satma yetkilerinin bulunmadığını ve durumdan habersiz olduğunu öne sürerek satıştan elde edilen 1,4 milyon dolarlık geliri talep etmişti. Parry ve Gourlay ise söz konusu eşyaların Amy Winehouse hayattayken kendilerine hediye edildiğini beyan ederek dürüst olmayan bir tutum sergiledikleri yönündeki suçlamaları reddetti.

MAHKEMENİN KARARI

Davayı karara bağlayan hakem, davalı iki kadının eşyaları Mitch Winehouse'tan kasten gizlemediğine kanaat getirdi. Kararda, babanın planlanan açık artırma sürecinden başından beri haberdar olduğu, ancak satışlar tamamlandıktan sonra hukuki süreç başlattığı belirtildi.

Amy Winehouse, Temmuz 2011'de 27 yaşındayken alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN