Arjantin’de enflasyon 32 yıl sonra ilk kez yüzde 100'ü aştı

Arjantin’de enflasyon 32 yıl sonra ilk kez yüzde 100'ü aştı

Uzun yıllardır kronik enflasyonla mücadele eden Arjantin’de enflasyon 32 yıl sonra ilk kez yüzde 100’ü aşarak üç haneli rakamlara ulaştı. Verilere göre, şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 102,5 olarak kaydedildi.

Arjantin İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilerde, yıllık enflasyon oranının 1991'deki hiperenflasyon döneminden bu yana ilk kez geçtiğimiz ay yüzde 100'ü geçtiği bildirildi.

12 aylık enflasyon, yılın ikinci ayında yüzde 102,5 olarak gerçekleşti, hükümet verileri, Tüketici Fiyat Endeksi'nde (TÜFE) aylık yüzde 6,6 ve yılbaşından bu yana yüzde 13,1 ile beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

HALKIN EN BÜYÜK DERDİ ENFLASYON

Arjantin'in pazarlarında, mağazalarında ve evlerinde, dünyadaki en yüksek enflasyon oranlarından biri insanların cüzdanlarını zorladığından, artan fiyatların etkisi keskin bir şekilde hissediliyor.

Hükümet, insanların alım gücünü, tasarruflarını, ülkenin ekonomik büyümesini ve iktidar partisinin bu yıl yapılacak seçimlerde iktidara tutunma şansını azaltan yükselen fiyatları dizginlemekle mücadele ederken, sokaklarda birçok insanın konuştuğu tek şey enflasyon. Hükümetin iç arzı artırmak için fiyatları ve tahıl ihracatını sınırlama planlarına rağmen, maaşlar genellikle malların maliyetinin gerisinde kalarak hayal kırıklığı ve öfke artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN