Arjantin'de enflasyon yüzde 210'u geçti

Arjantin'de enflasyon yüzde 210'u geçti

Dünyada küresel çapta ekonomik sorunlar yaşanıyor. Arjantin İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, ülkede enflasyon 2023'te yüzde 211,4'e olarak gerçekleşerek son 32 yılın en yüksek oranına ulaştı.

Yeni yönetime gelen Devlet Başkanı Javier Milei, Arjantin'de 2023 yılını yüzde 211'lik enflasyon ile kapattı. Ekonomiye dair söylemleriyle dikkat çeken Milei, sorunların çözüleceği sözünü verdi.

SON 32 YILIN EN YÜKSEK ORANI

Euronews'te yer alan habere göre Arjantin'de gerçekleşen oran, son 32 yılın en yüksek enflasyonu olarak kayıtlara geçti. Aralık ayı enflasyonu ise yüzde 25,5 olarak hesaplandı.

Gıda ürünleri ve toplu tüketim ürünlerinin fiyatları yüzde 30 artarken ilaç fiyatları da yüzde 40'ın üzerinde arttı.

MERKEZ BANKASI'NI KAPATMA SÖZÜ

Ekonomist ve eski televizyon yorumcusu olan 53 yaşındaki Milei, Arjantin Merkez Bankası’nı kapatmak istediğini belirtmiş, ülke ekonomisini düzeltme sözü vermişti.

1kapak-006.jpg
Javier Milei

Ülkede her 5 kişiden ikisi yoksulluk sınırının altında yaşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN